Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen vinder Juniløbet

Danish
Touringcar
Challenge 

11/06/07 

Strafbane kunne ikke tage sejren fra Jan Magnussen.
Jason Watt uheldig efter sammenstød.
 

Det er Jan Magnussen, der er strøget først over stregen i søndagens Bilzonen Autobild Juniløbet. På en steghed FDM Jyllandsringen har Den Blå Avis Fleggaard Racing-køreren ligget lige i haserne på Casper Elgaard og flere gange forsøgt at komme forbi ham.

Den afgørende overhaling falder med kun tre omgange tilbage af løbet på FDM Jyllandsringen krogede bagside.

“Casper laver en fejl på banens bagside, så jeg kommer helt op på ham. Jeg dykker inden om og er oppe på siden af ham, da han lukker af for mig og rammer mig, så jeg kommer helt uden for banen,” siger Jan Magnussen. Manøvren takseres af dommerne som for hård, og Magnussen idømmes en strafbane.

Da Magnussen tager sin strafbane er hullet til den bagvedkørende Elgaard, blevet så stort, at denne ikke når op til den senere vinder. At der vinkes med gult flag i svinget, hvor Magnussen skal tage sin straf, har ikke betydning for om Elgaard kan overhale.

“Straffen er fair nok. Men jeg har heldigvis den hurtigste bil i dag, så jeg kunne trække fra Casper og lave et hul, så jeg kunne tage straffen og stadig være etter,” siger Jan Magnussen, der dermed kunne træde øverst op på sejrspodiet efter dagens tre løb.

Hos teamet i pitten er forvirringen ellers stor omkring dem idømte straf. Efter Jan Magnussen har udført sin strafbane, der koster køreren et par sekunder, får Magnussen fortsat vist skiltet med strafbane. Da han er på sidste omgang, får teamet bekræftet, at strafbanen var gennemført korrekt og resultatet står fast.

For Jason Watt er Juniløbet en blandet fornøjelse. En 18. plads i første løb efter påkørsel, en 11. plads i andet løb og endeligt udgået af finaleløbet er facit for Magnussens teamkammerat i Den Blå Avis Fleggaard Racings kører.

“Bilen kørte rigtig godt i dag, men i første løb blev jeg påkørt af Philip Andersen og endte sidst. I finalen ligger jeg bag Carsten Leveau i SEAT, der trækker rigtig godt ned ad langsiden, så jeg ikke kan komme tæt nok på til at overhale. For enden af publikumslangsiden udbremser han sig selv, så jeg dykker indenom. Han ryger så lige tilbage i mig, hvilket koster et punkteret baghjul,” siger Jason Watt efter løbet.

“Jeg har nu tiderne til at ligge i top 5-8 stykker, så det er smadderærgerligt, at det ikke flasker sig denne weekend,” siger Jason Watt.

Den uofficielle samlede stilling føres af Michel Nykjær med 122 point foran John Nielsen, 116 point, Casper Elgaard, 113 point, Michael Outzen, 109 point, Jan Magnussen, 102 point og Tom Pedersen, 79 point.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jason Watt
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •