Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Erfarne kørere til tops i Volkswagen Polo Cup

Polo Cup - DK 
11/06/07 

Med en sejr overtog Jacob Ludvigsen føringen i den nye mærkeklasse
Der var ingen, som kunne se, at det var en marginal på bare to hundrededele af et sekund, der havde sikret Jacob Ludvigsen, Århus, pole position til årets anden afdeling af Volkswagen Polo Cup.
 

Så snart alle de fem startlamper slukkede, var det nemlig den tidligere formelkører, som skød i front. Han tog føringen, og fra denne position kontrollerede han sikkert og køligt løbet, som han vandt med en margen på næsten fem sekunder, hvilket samtidig også gav ham den samlede førsteplads i mesterskabet.

En række af de øvrige favoritter i feltet havde nemlig ikke i samme grad styr på tingene i Danmarks nyeste mærkeklasse.

I tidtagningen var det Jørn Vestergaard, Esbjerg, der havde givet Jacob Ludvigsen kamp til stregen, men allerede i starten blev han overrumplet, så han blot indtog en fjerdeplads. Men heller ikke denne placering kunne den erfarne veteran holde, idet han på fjerde omgang pludseligt måtte lade tre konkurrenter slippe forbi sig, så han endte på en syvendeplads.

Premiereløbet i Volkswagen Polo Cup var blevet vundet af Kennie Frydkjær-Jensen, men han havde slet ikke samme fart i bilen, nu hvor sommeren var kommet til Danmark. Støt og roligt sakkede han agterud og endte på en skuffende tiendeplads.

Lige så sikker Jacob Ludvigsen var på førstepladsen, lige så overbevisende var de to kørere, som gav ham følge på podiet, Jørgen Breinholt, Virum, og Christoffer Nygaard, Hobro. Begge havde også hen ved fem sekunders afstand til deres forfølgere, men mens Jørgen Breinholt tidligere har kørt løb på FDM Jyllandsringen, så var der faktisk tale om debut på en dansk racerbane for Christoffer Nygaard, som til gengæld kunne trække på to års erfaring med Polo-racervognen fra sine løb i Tyskland.

Var kampen om podiepladserne monoton, så var der til gengæld en meget tæt finish i kampen om løbets fjerdeplads.

Denne position havde Dennis Elgaard, Farsø, længe været i besiddelse af, men på selve målstregen blev han passeret af Rasmus Klarskov, Kalundborg, som kom i mål med et forspring på en tiendedel. Men den vestsjællandske teenager havde dog også sit at se til under løbet. Han var kommet dårligt fra start, men fightede så godt tilbage, selv om han på et tidspunkt havde en mindre afkørsel i banens absolut hurtigste sving, hvor han lige akkurat formåede at strejfe et autoværn uden at der kom andet end småridser i bilen!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •