Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Hurtige herrer med hede motorer

Advan Cup 
11/06/07 
Yokohama

René Hoff tog årets første sejr, mens topkørere fik motorhavari
Weekendens to løb i Advan Cuppen på FDM Jyllandsringen var meget hård ved motorerne hos en række af de førende kørere i klassen for serienære standardvogne. Flere af dem måtte bukke under i sommerheden, men det var ikke kørerne, men derimod deres motorer, som ikke kunne klare mosten.
 

Hurtigste mand i tidtagningen Kent Iversen, Lysabild, kom således slet ikke til start, da hans motor eksploderede, og da Kim Lund, Silkeborg, strøg først over målstregen i første heat var det ikke helt uden problemer.

”Min motor fik tændingsbanken, og det skulle siden vise sig ikke at være særligt godt,” forklarede den forsvarende Danmarksmester efter andet heat, hvor løbsledelsen valgte at udelukke ham, da der stod en stor røgfane efter bilen. ”Lamperne var begyndt at lyse og temperaturmåleren var helt oppe på 115 grader, så motoren er gået helt i stykker.”

Sejren i andet heat i Advan Cuppen gik til René Hoff, Vanløse, der for første gang i denne sæson kunne bestige sejrspodiets øverste trin. Hermed fik chaufføren i den gule Peugeot 307 en værdig oprejsning på årets to første afdelinger i serien, hvor han havde døjet med tekniske problemer.

Udgangspunktet for René Hoffs sejr var den sjetteplads, han havde sikret sig i første heat, og som gav ham pole position til andet heat. Men René Hoff kom ikke let til sin førsteplads. Thue Kristensen, Viborg, kørte sig nemlig fra en startplacering som nummer fem frem på andenpladsen, hvor han over flere omgange pustede René Hoff alvorligt i nakken, indtil der pludselig blev stor afstand mellem dem.

”Motoren tabte pusten tre omgange før mål, hvor den begyndte at tikke og helt tabte power,” fortalte Thue Kristensen efter løbet. ”Jeg måtte køre i tredje gear for bare at se, hvor langt jeg kunne nå, og jeg er bare så glad for, at jeg kunne holde min andenplads. Bagefter var motoren nemlig helt kaput og kunne ikke startes igen.”

Weekendens resultater betyder, at Kim Lund fortsat fører i kampen om Danmarksmesterskabet for Thue Kristensen, mens sejren til René Hoff rykkede ham fra en attende- til en tiendeplads.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • René Hoff
 • Thue Kristensen
 • Poulsen Motorsport
 • Sally Racing
 • Jyllandsringen
 • 10/06/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her