Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Danmark er på toppen i Nordeuropa

F1800 
11/06/07 

Weekendens to NEZ-løb for Formel Ford endte med dansk dominans
For ganske få år siden fik Danmark tæv i den store stil, når landets Formel Ford-kørere mødte den øvrige elite fra Nordeuropa, men weekendens løb ved Bilzonen Autobild Juniløbet på FDM Jyllandsringen viste, at de dage nu er ovre. Ikke bare takket været en danskdesignet racerbil, men også via en stribe unge talenter, der efter en succesrig karriere i kartingsporten har valgt at tage næste skridt op ad den stejle stige i motorsporten, er det nu lykkes Danmark at være bedste land i den nordeuropæiske zone.
 

To løb blev der kørt på FDM Jyllandsringen, og samlet set besatte Danmark fem af de i alt seks podiepladser, der var at kæmpe om.

Begge gange var det Christian Markussen, Ishøj, som i den danske Aquila kom først i mål, men den tidligere Danmarksmester i gokart var dog på intet tidspunkt overlegen. I det andet af de to løb blev han således passet godt op af den bare 16-årige gymnasieelev Johan Jokinen, Frederiksberg, som efter fem af de tolv omgange pressede sig forbi og gik i front.


To gange stod Christian Markussen øverst på podiet på FDM Jyllandsringen efter en sejr i Formel Ford. Her hyldes han for sejren i heat to foran Johan Jokinen og Aki Sandberg. Weekendens to Zetec Cup-vindere Mirza Lovic og Søren Zylauv flankerer trioen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Umiddelbart så det ud som om, at Johan Jokinen havde bedre tempo i bilen end Christian Markussen, men det lykkedes sidstnævnte atter at lukke hullet op til feltets nye førende og på fjerdesidste omgang smuttede han forbi. Men Johan Jokinen gav ikke op. Han pressede atter Christian Markussen hårdt, og det lykkedes ham endda i banens næstsidste sving at komme på indersiden af ham, men da banenforløbet herefter drejede den anden vej, var han i en uheldig yderposition, hvorfor han ikke kunne udnytte situationen til sin fordel.

Christian Markussen og Johan Jokinen besatte de to første pladser i begge løb for Formel Ford, mens Ronni Jensen, Næstved, var den sidste dansker som kom på podiet med en tredjeplads i første heat. Han måtte dog udgå med en teknisk defekt i andet heat, hvor Aki Sandberg, Finland, opnåede weekendens bedste ikke-danske resultat med en tredjeplads.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Christian Markussen
 • Johan Jokinen
 • Team Witch Craft
 • Jyllandsringen
 • 10/06/07 - Jyllandsringen - F1800
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her