Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Årets danske Le Mans-kørere præsenteret

Le Mans 
10/06/07 

Le MansSelv om der endnu hersker usikkerhed om, hvorvidt Tom Kristensen, Monaco, kommer til start i årets 24-timers løb på Le Mans i næste weekend, så vil Danmark være repræsenteret med fire kørere, som søndag middag blev præsenteret for pressen ved et pressemøde i forbindelse med Bilzonen Autobild Juniløbet på FDM Jyllandsringen.
 

Den sikre danske kvartet er Casper Elgaard, Århus, Jan Magnussen, England, Lars Erik Nielsen, Vedbæk, og Allan Simonsen, Australien, der stiller op i henholdsvis GT1- og GT2-klasserne. Lars Erik Nielsen og Allan Simonsen deler en Porsche 911 GT3 RSR i GT2-klassen, mens de to DTC-rivaler Jan Magnussen og Casper Elgaard også kommer til at fortsætte deres indbyrdes opgør i Frankrig, hvor de kører henholdsvis Corvette C6.R og Aston Martin DBR9.


De fire sikre danske deltagere i årets Le Mans (f.v.) Lars Erik Nielsen, Allan Simonsen, Casper Elgaard og Jan Magnussen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

På pressemødet fortalte de fire danske deltagere om deres forventninger til det kommende løb, og alle fandt, at de havde gode chancer i deres respektive klasser. Lars Erik Nielsen var overbevist om, at han i år vil være i stand til at forbedre sidste års flotte andenplads i GT2-klassen, så han kan indtage det øverste trin på podiet, mens hans unge teamkammerat Allan Simonsen var meget positiv overfor mødet med Le Mans-banen. Den debuterende fynbo fandt ikke, at banen var specielt svær, hvilket han også beviste ved at sætte næsthurtigste tid i GT2-klassen under sidste søndags officielle testdag.

Ikke overraskende havde Casper Elgaard og Jan Magnussen vidt forskellig opfattelse af udfaldet i GT1-klassen.

De sidste tre års vinder af GT1-klassen betegnede klassen som hårdere og mere åben end nogensinde før, men selv om Jan Magnussen denne gang ikke kommer til at køre med sine makkere fra de tre seneste sæsoner, følte han stadig at Corvette-teamet er så professionelt, at han kan tage endnu en sejr.

For Casper Elgaards vedkommende bliver årets løb hans femte på Le Mans, men det er første gang, at han ikke skal køre for et team med et stort dansk fundament. Den tre dobbelte DTC-mester glædede sig dog til den nye udfordring og følte, at han hos Aston Martin har muligheden for at komme på podiet.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •