Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Spændende bil til Danboring Limfjords Rally

DM Rally 
10/06/07 

Det er med stor glæde, at vi til Danboring Limfjords Rally på Mors har muligheden for at præsentere tilskuerne for den dyreste og sandsynligvis bedste rallybil, der nogensinde har været i Danmark.
 

Karl-Åge Jensen stiller til start i sin, til sæsonen 2007, nyerhvervede Subaru Impreza S12 WRC. Bilen er købt hos Subaru’s VM team Prodrive i England. I sæsonen 2006 blev bilen kørt af ingen ringere end den tidligere verdensmester Petter Solberg. Bilen er inden Karl-Åge overtog den blevet totalt gennemgået og renoveret med de nyeste stumper hos Prodrive.


Karl-Åge til Wikinger Rally 2007.
(Foto: Henrik Olesen)

Denne bil er toppen af toppen. Det er det tætteste, man som privat kører kommer på de nyeste af fabriksbilerne, som deltager i VM serien. For at sige lidt om hvor ekstremt et køretøj der er tale om, kan det nævnes, at 0-100km/t klares på kun 2,6 sekund…
Med i købet er inkluderet en et års serviceaftale med Prodrive. Dette betyder, at man i serviceområdet vil kunne se ingeniører fra Prodrive. Uden disse folks tilstedeværelse får man ganske enkelt ikke lov til at køre i bilen.
Bilen står i den beskedne pris af 4,5 million, hvilket vel og mærke er uden dansk afgift.

For Karl-Åges vedkommende startede rallykarrieren tilbage i 1986 som andenkører. I 1989 rykkede Karl-Åge så over bag rattet i en Opel Manta.
I 1996 kom det første DM i hus i en Mitsubishi gruppe N. Dette blev starten på den mest imponerende sejrsrække i dansk rallys historie. Karl-Åge blev 7 gange danmarksmester i gruppe N, og dette vel og mærke i træk fra 1996 til 2002.
Herefter blev reglementet ændret, så gruppe N og A nu kører om det samme mesterskab. Karl-Åge præsterede dog efterfølgende at få medaljer hvert år frem til 2006, hvor der udelukkende blev kørt rallys i udlandet.
I 2004 stiftede Karl-Åge for første gang bekendtskab med Subaru. I samarbejde med Christian Jensen har de indtil i år delt denne bil.
Fra 2004 til 2005 kørte Karl-Åge DM afdelingerne, mens Christian Jensen kørte løb i udlandet. Sidste år var det så omvendt for første gang. Denne Subaru fik for øvrigt debut på de danske veje i 2004 til DM rallyet netop på Mors.


Karl-Åge til Rally Erzgebirge 2007.
(Foto: Henrik Olesen)

Karl-Åge har gennem en del år drømt om en WRC rallybil. Han havde dog næsten opgivet håbet indtil en tur til England sammen med Christian Jensen i efteråret 2006 satte gang i tingene. De skulle se på ny gruppe N Subaru hos Prodrive til Christian. Her faldt snakken så på WRC biler. Det førte dog ikke til noget i første omgang, men senere blev Karl-Åge kontaktet af Prodrive. De havde nu en række 2006 modeller, som skulle sælges. Karl-Åge kunne ikke stå for tilbudet og drømmen gik efter lidt forhandlinger i opfyldelse. Christian Jensen afsluttede desuden handlen på gruppe N udgaven ligeledes hos Prodrive. Det betød, at der i februar måned blev hentet 2 stk. rallybiler hos Prodrive.

I år har Christian og Karl-Åge hver deres bil i form af de to nyindkøb.
Christian satser på Danmarks Mesterskabet, mens Karl-Åge satser på det Tyske Mesterskab. Ud over det Tyske Mesterskab skal Karl-Åge i august måned køre sit første VM rally. Han stiller op til start i ADAC Rallye Deutschland. DM2 på Mors bliver sandsynligvis eneste start i Danmark i år.
Grunden til, at Karl-Åge ikke kører med om DM titlen er, at man for nogle år siden forbød WRC biler at køre med om DM. Begrundelsen er, at man ønsker at gøre sporten mere lige.


Karl-Åge til Rally Erzgebirge 2007.
(Foto: Henrik Olesen)

Privat er Karl-Åge bosat i Rødkærsbro ved Viborg. I det civile er han familiefar og direktør i filmkoncernen Scanbox Entertainment A/S. Siden 1989 har han desuden på det administrative plan været involveret i Viborgs Superliga hold. Ved siden af Karl-Åge i bilen sidder hans tro følgesvend gennem mange år Hans Marx. Hans er dagligt bankmand i Luxemburg, og kender efter efterhånden turen til Danmark særdeles godt.

Vi er meget glade for, at Karl-Åge har valgt at stille op i Danboring Limfjords Rally. Ud over, at vi får muligheden for at vise beboerne på Mors toppen, når det gælder rallybiler, vil Karl-Åges deltagelse skabe en masse ekstra opmærksomhed omkring løbet. Denne opmærksomhed vil komme alle de øvrige deltagere til gode i form af ekstra fokus samt større medieinteresse.

Henrik Olesen


Læs mere om:
  • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: