Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Barcelona

Moto GP 
09/06/07 

Duellen fortsætter
Valentino Rossi kørte i søndags sin Fiat Yamaha til sejr i Italiens Grand Prix. Men allerede i den kommende weekend udfordres han påny af den unge australier, Casey Stoner, når Catalunya Grand Prix – 7. Afd. af MotoGP VM - finder sted på racerbanen ved Barcelona.
 

Hér får Rossi det hedt. Præcis som tilfældet har været ved tre tidligere lejligheder i år, hvor Stoner har vundet, for australieren er på sin højfarts-Ducati storfavorit – netop fordi Ducati’en er så ekstremt hurtig ned ad langsiden.


Valentino Rossi er på sin Fiat Yamaha frisk fra sejr i Italien også blandt favoriterne i Catalunya Grand Prix’et på søndag.
(Foto: Scandinavian Racing Press / Vivi Siiger)

Langsiden på Catalunya banen er nemlig den i MotoGP verdensmesterskabet, hvor deltagerne forventes at nå de højeste hastigheder. Det forventes, at topfarten ligger mellem 330 og 340 km/t – det er hurtigere end Formel 1 racerne til trods for, at MotoGP motorcyklerne er udstyret med motorer, der er mindre end en fjerdedel af størrelsen på en Formel 1 motor.

Casey Stoner blev kun nr. fire i Italien. Men han fører fortsat VM, selvom forspringet til Rossi er mindsket til 9 points (man får 25 for en sejr). I Spanien er Rossis chance hans unikke evne til at kaste Yamaha’en rundt på den snoede sektion af banen. Stones overlegenhed ligger primært på langsiden.

Selvom der er fokus på de to, er der dog andre kørere med reelle chancer, ikke mindst spanieren Daniel Pedrosa på Honda, der måske kan lukrere på hjemmebane fordelen. Eller Stones team-kammerat, Loris Capirossi. Eller for den sags skyld veteranen Carlos Checa, også fra Spanien, der i sin tid vandt sin første Grand Prix sejr netop i Barcelona.

Det uforudsigelige i et VM-løb i MotoGP verdensmesterskabet er de utrolig små afstande, der typisk er mellem kørerne, når de passerer målstregen. I Italien var afstanden mellem Rossi og Dani Pedrosa på 2. pladsen 3 sekunder. Det er lysår i MotoGP sporten, hvor man ofte ser duellerne afgjort med for brøkdele af et sekund.

Derfor venter der publikum og TV-seerne endnu en spændende oplevelse. Eurosport viser nemlig Catalunya Grand Prix’et ”live” – kvalifikation lørdag eftermiddag og løbene om søndagen.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 115 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 106 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 82 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 128 pts.
2. Andrea Dovizioso (ITA), 101 pts.
3. Alex de Angelis (RSM), 95 pts.

125 cc.:
1. Hector Faubel (SPA), 102 pts.
2. Gabor Talmacsi (HUN), 95 pts.
3. Lukas Pesek (CZE), 91 pts.

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM:

Lørdag d. 9. juni:
12:30-15:00: Kvalifikation i 125 ccm og MotoGP

Søndag d. 10. juni: 09:45-15:00: Løb i alle tre klasser

Udsendt af Scandinavian Racing Press i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha
Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Circuit de Catalunya
  •