Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans 24-timer - LMP2 preview

Le Mans 
11/06/07 

Le MansNormalt er LMP2 klassen som vi blot kalder den lille prototype klasse og jeg har for vanen og kalde klassen for de absolut skrøbeligste biler, men Porsche og Acura har i ALMS serien vist os at der kan bygges både hurtige og driftstabile LMP2 biler, den eneste hage ved dette faktum er at hverken Acura eller Porsche er med på Le Mans i LMP2.
 

I denne klasse har vi danske Juan Barazi med i en Zytek 07S/2. Oprindeligt havde teamet tilmeldt to biler, men nu er der kun en og den skal køres af Fernandez Racing. Desværre tror jeg ikke på at Zytek raceren står distancen.

Den nye dreng i klassen er T2M der kommer med en DOME S101-5 Mader. Bilen har ikke rullet alt for meget og selvom det ligner en fin racerbil, er jeg ikke overbevist om at den holder alt for længe.

Binnie Motorsports kommer igen til Le Mans i år, og denne gang med en Lola B05 – 40 med Zytek motor magen til den der sidder i de to Barazi Zytek’er, og udelukkende på den baggrund tror jeg ikke på dette team.

Vi har endnu et team som kommer til start med et Lola B05 – 40 chassis og det er Quifel - ASM Team, men forskellen fra Binnie Motorsports er at man her i teamet har valgt at sætte en AER motor i bilen. Jeg tror langt mere på denne her konstellation, men tror desværre ikke at crewet bag teamt er organiseret godt nok til at kunne vinde denne her klasse.

Team Bruichladdich kommer med en Radical SR9 med AER motor. En bil magen til den Martin Short kom med sidste år på Le Mans. Bilen var sidste år ikke specielt driftstabil, og det var små dumme ting der hele tiden drillede. De fejl er forhåbentligt løst til i år, og på den baggrund kunne denne bil sagtens være en frontrunner, men det forudsætter at man har styr på alle de små detaljer.

Der kommer to teams med Courage LC75 med AER motor. Det ene team er Noel Del Bello og det andet er Saulnier Racing.
Umiddelbart er det en stærk pakke men igen kan jeg have det lidt svært ved Courage chassiset der hidtil har vist sig ikke at være det bedste i feltet, på den anden side har vi her en motor som umiddelbart er driftstabil, og ud af de her to teams tror jeg mest på Noel del Bello, der blandt andet har Liz Halliday ombord.

Her efter kommer vi til to out sidere i LMP2 feltet og det er Pierre Bruneau og Kruse Motorsport. Pierre Bruneau kommer med en Pilbeam MP93 og Kruse kommer med et Pescarolo chassis med Judd motor. Begge konstellationer er ikke umiddelbart de hurtigste, men derimod noget der måske kan stå distancen, og det er jo essentielt i LMP2 klassen.

Set fra mit skriveborg er RML favorit i klassen, Teamet kommer med en LolaB05-40 med AER motor. De har en vel gennemprøvet pakke, og det er vigtigt i LMP2 klassen, og samtidig ved RML hvad de er oppe imod når der skal køre i 24 timer.

LMP2 klassen er som tidligere skrevet en uhyggelig vanskelig klasse at vurdere, for det har mange gange vist sig at de biler der overlever de 24 timer kommer på podiet.

Mit bud er ikke det endelige facit, og dit bud kan være lige så godt som mit.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •