Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Nordjysk rookie i front

F1800 
08/06/07 

- for DM i Formel Ford
Den 16-årige teenager Marco L. Sørensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) er den yngste kører i levealder blandt chaufførerne i DM-serien 2007 for Formel Ford (FF1800).
 

Derfor har nordjyden gået ydmygt til opgaven som førsteårsdeltager (rookie) i DM-serien for den ultimative single seater, som i 2007 kan fejre sit 40 års jubilæum som rugekasse for kommende topkørere inden for banesporten i ind- og udland.

- Formel Ford’en er en god læreplads som racerkører på asfaltbanen, forklarer Marco L. Sørensen. - Jeg har naturligvis en grundlæggende motorsports-erfaring med mig som go kart-chauffør gennem 9 sæsoner, hvor man også er placeret få centimetre over asfalten. Single seateren skal dog køres på en helt anden måde gennem svingene, og desuden har jeg tidligere prøvet kørsel med gear.


Marco L. Sørensen var også pænt front på Sturup Raceway.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Den overordnede strategi for 2007-sæsonen for Marco Racing var derfor at score så mange topresultater i DM-serien som muligt. Det endelige mål for i år var en fornuftig slutplacering i TOP FEM.

- DM-premieren foregik på FDM Jyllands-Ringen ved Silkeborg, supplerer teamchef og far Ruben Sørensen. - Vi måtte derfor knibe os noget i albuerne, da Marco faktisk var hurtigst af alle i tidtagningen, og derfor skulle starte forrest i sit allerførste FF-løb.


Marco L. Sørensen har fået imponerende fart i sin Formel Ford-racer.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Naturligt manglede Marco L. Sørensen racing-erfaring i single seateren, og tabte derfor enkelte placeringer under de 2 DM-heats.

- To tredjepladser og podieplaceringer allerede i sit premiere-race er ikke enhver beskåret inden for motorsporten, fortsætter Ruben Sørensen. - Ofte må man som rookie kæmpe indædt for at komme frem i TOP FEM, og pokaler scores først hen sidst på sæsonen.


Marco L. Sørensen har scoret podieplaceringer i alle fire DM-heats.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Næste DM-runde foregik på den nyudvidede Sturup Raceway i det sydlige Sverige. Her var Marco L. Sørensen igen med helt fremme, idet nordjyden scorede andenhurtigste omgangstid under kvalifikationen.

- Specielt på Sturup Raceway er det vigtigt at stramme elastikkerne under tidtagningen og startfaserne på DM-heatene, fortsætter Marco L. Sørensen. - Det er nemlig meget svært at overhale på banen i Skåne mellem Malmø og Ystad.

MNJ-rookien havde haft mulighed for at teste på rundbanen i Sturup. Dette sker som del af racing-talentudviklingen under Dansk Automomobil Sports Union (DASU), som er tilrettelagt i samarbejde med Team Danmark.

- Mine starter var allerede blevet markant bedre, konstaterer Marco L.

Sørensen. - I første DM-heat hjemkørte jeg toeren på taktisk og fornuftig kørsel, og dette fulgte jeg op med en treer i næste DM-heat. Herved opsamlede jeg værdifulde placeringspoint således, at jeg nu er alene i front for DM-serien.


Teamchef Ruben Sørensen (t.v.) og Marco L. Sørensen er godt tilfredse med starten på DM-sæsonen 2007.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi har fået god støtte fra Team Lucas Racing i overgangen til Formel Ford, afslutter Ruben Sørensen. - Vi ser derfor frem til en fortsat spændende DM-sæson, selv om der er lang vej hjem endnu. Mesterskabet afvikles over 16 DM-heats, som alle er tællende med i slutstillingen, hvorfor mange ting kan ske endnu.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Lucas Racing
  • Sturup Raceway
  • 27/05/07 - Sturup Raceway - F1800
  •