Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Vinder ungdommen atter over erfaringen i Polo Cup?

Polo Cup - DK 
07/06/07 

I den nye mærkeklasse prøver unge kørere talentet af mod erfarne modstandere
Volkswagen Polo Cup er årets nye klasse i dansk bilsport. Det er her, at teenagere med baggrund i gokartsporten eller andre nybegyndere med benzin i blodet kan få opfyldt drømmen om at køre motorløb på en enkel og overskuelig måde.
 

De møder op med deres brandsikre køredragt, en styrthjelm og en gyldig racerlicens, og så giver de den ellers gas mod hinanden i en stribe Volkswagen Polo GTI Cup Edition-racere, som et fast mekanikerhold sørger for at gøre så ensartede og jævnbyrdige som muligt.


Med helt ens biler bliver kampen tæt i Volkswagen Polo Cup ved weekendens løb på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Ved premieren i starten af maj på FDM Jyllandsringen var det Kennie Frydkjær-Jensen, Fredensborg, som løb med sejren, og resultatmæssigt håber han naturligvis på en gentagelse.

”Det gør jeg bestemt. Man er jo aldrig bedre end sit sidste løb, så lige nu må jeg være den bedste i Polo Cup,” siger den 18-årige handelsgymnasieelev, som dog indrømmer, at han gerne vil have mere konkurrence ved weekendens Bilzonen Autobild Juniløbet på FDM Jyllandsringen.

”Jeg håber, at jeg kan få nogle fights med nogle af de erfarne kørere som Jørn Vestergaard, for jeg håber, at jeg kan lære noget af ham, når vi kommer i nærkamp. Sidste gang kørte jeg stort set mit eget løb, og det var ikke så ophidsende, så jeg håber på, at jeg kan få lov til at prøve nogle overhalinger af, for det er meget anderledes at køre i Polo Cup-raceren end den gokart, jeg er vant til,” slår Kennie Frydkjær-Jensen fast.

For at gøre forholdene så lige og ens for de deltagende kørere i Volkswagen Polo Cup, er der heller ikke mulighed for at træne og teste med bilerne mellem løbet. Derfor må Kennie Frydkjær-Jensen forberede sig på en anden måde.

”Jeg cykler omkring 30 km et par gange om ugen og løber også meget, og så har jeg nogle kammerater fra min klasse, som er gode at træne med, så sammen med dem laver jeg styrketræning af min nakke og ryg,” fortæller han.

Men det er ikke kun helt grønne racerkørere, som er med i feltet i Volkswagen Polo Cup. Også kørere med tidligere erfaring fra motorsporten har lov til at deltage, når blot de monterer de 20 kg erfaringsballast, som skal forhindre, at de billedligt talt stjæler slik fra børn.

”Jeg synes faktisk, at de 20 kg betyder mere end jeg havde regnet med,” indrømmer Jørn Vestergaard, Esbjerg, der er en af de mest erfarne og rutinerede kørere i klassen med seks års ballast fra den nu nedlagte OK Saxo Cup.

”Når man føler, at man har en bedre udgangsfart, kan man ikke bare gå forbi. Derfor er det ekstra svært at gå forbi i en Polo Cup-racer, og de unge gokartkørere gør det jo godt og har farten i sig. Det bliver close race,” siger Jørn Vestergaard, som også har et gammelt regnskab at gøre op.

”Jeg skulle gerne have mere styr på min tidtagning denne gang, for sidste gang fik jeg en information om, at jeg var etter, så jeg sparede mine dæk, men min mekaniker havde taget fejl. I løbet lå jeg og pressede på overfor køreren på andenpladsen, men da vi skulle forbi en langsommere kører, smuttede der en konkurrent forbi, og det var min egen fejl. Men jeg synes, at jeg havde farten, så jeg håber på, at jeg kan være med i top 3.”

Stillingen i Volkswagen Polo Cup:

Pl.KørerHjembyMærkePoint
1Kennie Frydkjær-JensenFredensborgVW Polo20
2Kim HolmgaardAalborgVW Polo17
3Jacob LudvigsenÅrhusVW Polo15
4Jørn VestergaardEsbjergVW Polo13
5Rasmus KlarskovKalundborgVW Polo11
6Frank LudvigsenBederVW Polo10
7Dennis ElgaardFarsøVW Polo9
8Jørgen BreinholtVirumVW Polo8
9Christoffer ØsterbyVirumVW Polo7
10Karsten LemcheAllerødVW Polo6
11Claus ThorsenJyllingeVW Polo5
12Steen NielsenRandersVW Polo4
13Per Torben OlsenHerfølgeVW Polo3
14Ole LindgaardOdderVW Polo2
15Anders FjordbachAalborgVW Polo1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •