Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Kan konkurrenterne stoppe Kim Phillip?

MC600
Challenge 

07/06/07 

Danmarks bedste Road Racing-kørere genoptager kampen i weekenden
En af topklasserne ved næste weekends Bilzonen Autobild Juniløbet bliver uden tvivl Den Blå Avis MC600 Challenge. Her skal hen ved 20 af Danmarks bedste Road Racing-kørere balancere deres motorcykler rundt på FDM Jyllandsringen, alt imens at de kæmper fodhviler mod fodhviler om at komme først over stregen.
 

Efter sæsonens to første starter for en måned siden står det 1-1 i kampen med den regerende mester Steven Tirsgaard, Give, og den tidligere dobbelte vinder af Den Blå Avis MC600 Challenge, Kim Phillip, Morud. Ikke overraskende ligger de to kørere à points i toppen af tabellen, men det er tvivlsomt, om de også gør det, når weekenden er omme.

Steven Tirsgaard har ikke bare en titel fra 2006 at forsvare. Han har også et ry og rygte, han skal vedligeholde, for sidste år var han uden tvivl den største triumfator i Road Racing-sporten på de hjemlige breddegrader. Men i år har køreren på den sorte og orangerøde Yamaha fået alvorlig modstand fra Kim Phillip, der virkelig er kommet tilbage i teten i klassen for de lettere tunede motorcykler på 600-700 cm3. I det løb, han vandt på FDM Jyllandsringen for fem uger siden, satte han konkurrenterne til vægs i en sådan grad, at de har haft deres bekymringer lige siden.


Kim Phillip (4) og Steven Tirsgaard (31) var i front, da Road Racing-kørerne indledte kampen om Den Blå Avis MC600 Challenge for en måned siden. Bliver det også sådan i weekenden ved Bilzonen Autobild Juniløbet?
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Meget bedre er deres udsigter til en revanche ikke blevet, efter at den internationale Road Racing-sæson er kommet i gang. Det ændrede tekniske reglement i Den Blå Avis MC600 Challenge har gjort det muligt for langt flere af feltets deltagere at køre internationalt, og mere end halvdelen af feltet har således benyttet lejligheden til at stille op i den utroligt stærke tyske IDM-serie, hvor de virkelig kan få prøvet talentet af og få værdifuld erfaring med sig hjem.

Også i denne løbsserie har Kim Phillip gjort det godt. I et felt af hen ved 50 deltagere fra næsten ti forskellige nationer har fynboen sikret sig top 8-placeringer i årets fem hidtil kørte løb, hvor han endda hele to gange er kommet på podiet. Han virker derfor til at være en oplagt kandidat til at sikre sig de helt store pokaler ved Bilzonen Autobild Juniløbet.

Konkurrenterne vil dog gøre alt for at dukke Kim Phillip, og hvis de kan få deres motorcykler sat korrekt op til racerbanen ved Silkeborg, så har de gode chancer. Det gælder eksempelvis sidste års treer i mesterskabet Ronnie Ourø, Hvidovre, der så godt som er kommet sig over sin skade under forårstræningen, og derfor atter vil kunne give den fuld gas.

Men også Triumph Daytona-duoen Ulrik Døssing Nielsen og René Prang, Kjellerup, har noget at revanchere. Deres debut på det britiske adelsmærke levede ikke helt op til de resultater, de havde opnået under forårets træninger, men med mere test og deltagelse i andre løbsserier vil de sikkert kunne komme tættere på en top 3-placering denne gang.

Feltet i Den Blå Avis MC600 Challenge består hver gang af 18 faste kørere og så en eller flere wildcards, der vil prøve kræfter med den mest prestigefyldte serie på to hjul herhjemme. Og denne gang er det en kører med et meget respekteret efternavn, som har fået et wildcard. Det er Sonni Harms, Hvidovre, der er bror til dansk Road Racings bedste kort internationalt, Robbin Harms, København.

”Jeg har sidste år kørte race i Sverige, dels på en 250 cm3 racer, dels på en stor 1000er i langdistanceløb, og det har gjort, at jeg har fået lyst til at køre noget 600-race,” fortæller Sonni Harms. Han har brugt forårsmånederne til at gøre en ny Honda CBR 600 RR klar til Den Blå Avis MC600 Challenge, hvor han faktisk tidligere har deltaget.

”Dengang vi startede, måtte vi ikke røre ved motorcyklerne, men nu er det tilladt at gøre noget ved dem. I dag kan man faktisk sætte en affjedring op på en motorcykel, og så kan vi køre race,” fortsætter Sonni Harms, der ikke har de store forventninger om et topresultat i weekenden.

”Jeg havde et styrt, hvor jeg smadrede mit skinneben ti steder, fik to åbne benbrud og havde en hofte, der hoppede ud. Det er først sidste år, at jeg er begyndt at køre igen, så jeg forventer ikke så meget denne gang. Men jeg regner med at køre med på Padborg Park senere på måneden, og så må jeg se, om jeg kan give nogle af dem baghjul.”

Stillingen i Den Blå Avis MC600 Challenge
- forud for Bilzonen Autobild Juniløbet:

Pl.KørerHjembyMærkePoint
1.Kim PhilipMorudSuzuki GSX-R 60045
Steven TirsgaardGiveYamaha YZF R645
3.Thomas HardingSlagelseSuzuki GSX-R 60032
4.Allan Howard ChristiansenNæstvedYamaha YZF R626
5.Jan JespersenHerlevHonda CBR 600 RR22
6.Steen HansenHerningYamaha YZF R619
Søren LauridsenVærløseSuzuki GSX-R 60019
8.René PrangKjellerupTriumph Daytona 67516
9.Ronnie OurøHvidovreHonda CBR 600 RR14
10.Arne LoklindtVardeTriumph Daytona 67512
11.Ulrik Døssing NielsenKjellerupTriumph Daytona 6759
12.Carsten LundØlstykkeHonda CBR 600 RR7
13.Anders BlachaBlommenslystSuzuki GSX-R 6005
Ole KristiansenHolstebroYamaha YZF R65
15.Jørgen VendelboRyHonda CBR 600 RR2
Søren BilleRøndeYamaha YZF R62

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •