Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - BMW Sauber preview

Formel 1 
05/06/07 

Konstant i pointene hidtil - og det skal forsætte. Det er målsætningen hos BMW Sauber - der gerne vil podiet.
 

Hos BMW Sauber er man klar til det næste Grand Prix som er det canadiske af slagsen. Forberedelserne har stået på i længere tid og er udmundet i en test på Paul Ricard banen for nogle uger siden. Man har forberedt først og fremmest nogle aerodynamiske ændringer, men også bremserne er gennemgået, da det er påkrævet med ekstra gode bremser på Circuit Gilles Villeneuve.

I alt fik BMW Sauber kun 2 points i alt med fra de 2 nordamerikanske Grand Prixer i sidste sæson. Faktisk lå man "kun" på femtepladsen da man tog afsted for et år siden. Nu er BMW Sauber på tredjepladsen, og håber på at man får flere points i det nordamerikanske end i sidste sæson.


Kan Nick Heidfeld komme på podiet i Canada?
(Foto: BMW Sauber)

Alt tyder dog på at det kan lade sig gøre. Med den formkurve som BMW Sauber har, og især med den stabilitet som teamet har udvist, bør det derfor være en overkommelig opgave. Tillige har BMW Sauber vist sig at være ganske hurtige og håndterlige på hurtige baner.

Nick Heidfeld fortæller at man selvfølgelig skal være opmærksom på banens beskaffenhed. Det er ikke just hver dag at der køres på banen, og derfor er der stort set ikke noget grip den første dag. Det kommer dog gradvist efterhånden som der køres mere og mere.

Robert Kubica gjorde sig de samme erfaringer sidste år da han var fredagskører i teamet. Desuden var den gang en af de absolut hurtigste om fredagen. Og selv Kubica er ny i teamet - som kører - så er banen ikke ny for ham. Der blev kørt adskillige runder i sidste sæson.


Eller laver Robert Kubica en mindre overraskelse?
(Foto: BMW Sauber)

I teamet glæder sig man da også til løbet. Sebastian Vettel er med denne gang, som test- og reservekører. Det er dog ikke helt i skrivende stund fastlagt om han i det hele taget kommer i aktion for teamet. Ellers advarer både Mario Theissen og Willy Rampf om at banen kan være glat i starten, at man skal passe på bremserne, ligesom at visse kerber kan være lumske. Én fejl og man kan være ude, for banen tilgiver for så vidt ingen fejl.

Dons

Læs mere om:
  • Nick Heidfeld
  • Robert Kubica
  • BMW Sauber F1 Team
  • Gilles Villeneuve
  • 10/06/07 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •