Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - McLaren preview

Formel 1 
04/06/07 

En helt anden type bane venter McLaren teamet og alle andre efter Monacos gader. Kan McLaren omstille sig?
 

Efter en totalt dominerende indsats i Monaco, med efterfølgende undersøgelse af teamordrer, så har McLaren teamet vendt sin fokus mod det Canadiske Grand Prix, som er et meget anderledes Grand Prix i forhold til det foregående.

Banen er lynhurtig med flere lange lige stræk, til gengæld har man så også nogle relativt langsomme sving. På banen er en af største udfordringer svingkombinationen lige før start/mål. Chikanen som det vel retteligt er, har tidligere skabt udfald. Bogstaveligt talt er det her kørerne har mødt muren.


Kan Fernando Alonso gentage sejren fra sidste år i Canada?
(Foto: Daimler-Chrysler)

Som udgangspunkt vælger McLaren et low/medium aerodynamisk setup. Det sker af en eneste årsag, nemlig at få så meget topfart med sig på langsiderne som muligt, dog stadig med forbehold for at man skal bevare en del downforce i svingene. Dækvalget er relativt let. Det bliver overvejende de bløde dæk man vil bruge, og dermed er det så godt som sikkert med én to-stops-strategi.

Fernando Alonso vandt her sidste år, men det var for Renault. Han glæder sig dog til at se om han kan gentage bedriften - og hvorfor skulle han ikke kunne det? Han har bilen, og kun tekniske defekter, og måske de nærmeste konkurrenter fra Ferrari kan forhindre ham i det.

Lewis Hamilton har ikke været her før, men har til gengæld brugt tid i simulatoren hjemme i Woking, og talt meget med ingeniører og teknikere om banen. Det er dog "kun" forberedelserne. Han skal også lære banen rigtig at kende når de fri træninger starter.


Circuit Gilles Villeneuve bliver en ny udfordring for Lewis Hamilton
(Foto: Daimler-Chrysler)

Teamet er selvfølgelig i lighed med tidligere opmærksomme på at banen ikke har verdens bedste grip. Desuden er det en hård belastning for især bremserne på grund af de kraftige nedbremsninger fra høj topfart til de langsommere sving. Men der skal ikke være tvivl om at der hersker en positiv stemning i teamet efter resultatet i Monaco. Men også den forudgående test på Paul Ricard banen i Frankrig har ifølge McLaren givet visse opløftende momenter.

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Gilles Villeneuve
  • 10/06/07 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •