Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Endnu en sejr til Drive4Fun

Danish Endurance
Championship 

04/06/07 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTeam Drive4Fun kunne lørdag, for anden DEC-afdeling i træk, stille sig øverst på podiet efter fire timers race på Padborg Park.
Først gik det godt, så gik det skidt, så blev det spændende, og så gik det rigtigt godt. Sådan kunne Drive4Fun teamet beskrive lørdagens forløb i meget korte træk.
 

Dagen startede som sædvanligt med tidskørsel lørdag formiddag, og den forløb helt efter planen. Tommy Schröter fik nye dæk på Porschen, og da de først var varmet op, og der blev en fri omgang, så kørte han 1:01,9. En tid der sikrede poleposition på gridden.

”Det var en kanon raceday. Igennem hele løbet troede vi på sejren, men i perioder så det meget sort ud. Først med under 50 minutter tilbage begyndte jeg for alvor at give gas, og jeg fik så hentet Bollerslev, overhalet og trak lidt fra ham, før jeg måtte se ham forsvinde i bakspejlet i en støvsky kort før slut,” fortæller Tommy Schröter.


"Det var race", er (tv.) Henrik Bollerslev fra Team Lindholm Biler og (th.) Tommy Schröter fra Drive4Fun der lige får sig et grin over den spændende afslutning.
(Foto: RaceTeam-PR)

Løbet startede som et rent sprintløb mellem Team Lindholm Biler, JH Motorsport og Drive4Fun. Danny Rasmussen i JH Motorsports Porsche kørte rigtigt stærkt, og midt i Drive4Funs første stint, tog JH Motorsport førstepladsen. Da Drive4Fun bilen kom i pit første gang, efter kun 47 omgange og ikke de planlagte 70, kom forklaringen på det faldende tempo i Porschen.


(Foto: RaceTeam-PR)

Per Rosenkilde der var startet i bilen, var simpelthen ved at dehydrere ret så voldsomt. Vandflaskerne i bilen var utætte, så efter en times kørsel uden væske, blev han nødt til at køre i pit.
For at forhindre konkurrenterne i at komme for langt foran, så blev kørerskiftet samtidigt kombineret med en optankning.


(Foto: RaceTeam-PR)

”Det tidlige pitstop, efter 20 omgange mindre end planlagt, voldte os en del problemer. Vi må maks tanke fyrre liter hver gang, og vores regnestykke gik ikke helt op. Derfor kørte vi faktisk lidt defensivt, indtil der kun var en times tid tilbage,” fortæller Tommy Schröter.

Casper Kirk Johansen overtog rattet, og til trods for at Casper er en relativt uerfaren kører, så holdte han godt med gas på, og sørgede for, at Team Lindholm ikke fik udbygget forspringet af betydning.
I mellemtiden fik JH Motorsport en defekt, og midt i pitten stod der pludseligt en søjle af kølervæske ud af deres Porsche.

Med halvanden time igen kom Tommy Schröter i bilen, der også blev tanket. Frygten for at løbe tør var der stadig, så først med 50 omgange igen blev spurten sat ind. På det tidspunkt var der ingen på Padborg Park, der var i tvivl om, at der for alvor blev kørt race!

Omgang for omgang blev der halet ind på Lindholm Biler, men tiderne svingede meget på grund af de mange overlaps af langsommere biler. Med kun tyve minutter igen blev der travlhed i pitten. Tommy Schröter frygtede for en punktering, men i løbet af en halv omgang var dækket ikke længere punkteret. Det har højst sandsynligt været en eller anden form for pickup som hurtigt er blevet slidt af igen.


(Foto: RaceTeam-PR)

Kort før løbets afslutning lykkedes det så Tommy at gå forbi Bollerslev, og den føring holdt Drive4Fun sikkert hjem til mål.


"Podiet" er, fra venstre mod højre:
Alexander Christensen, Jacob Thomsen, Tommy Schröter, Per Rosenkilde, Casper Kirk Johansen, Henrik Bollerslev, Martin Lindholm Kristensen.
(Foto: RaceTeam-PR)RaceTeam-PR
Mikkel Pærremand


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 02/06/07 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •