Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Så kom Johan Jokinen i gang

F1800 
02/06/07 

Efter en deprimerende oplevelse med tekniske fejl på Jyllandsringen for 3 uger siden lykkedes det for Johan Jokinen at få gang i sæsonen på Sturup Raceway i weekenden. Helt problemfrit gik det heller ikke denne gang, men med 2. og 3. plads i de to løb i weekenden er Johan tilbage på den planlagte kurs.
 

Sturup Raceway er ikke blandt Johan Jokinens yndlingsbaner, men farten var på plads ganske hurtigt. I et kørerfelt på 25 kørere var Johan nr. 5 på tid, og kørte i første løb over mållinien på fjerdepladsen efter en finsk og to danske kørere. Dette gav 3. plads i DM og 4. i NEZ.


Johan (48) på vej til 2. plads med en afkortet model.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Johan klagede over bilens styreegenskaber i svingene, og mekanikerne fandt en knækket krængnings-stabilisator. Selv om defekten gjorde bilen noget langsommere i svingene, fik fejlen dog ikke de fatale konsekvenser, som det var tilfældet på Jyllandsringen tre uger tidligere. Det medførte dog at Johans bedste omgangstid kun var den 6. hurtigste, og at han så skulle starte på 6. plads til andet løb.

I andet heat kom Johan ud af starten som nr. 5, og bilen kørte perfekt indtil fronten knækkede af ved en noget tæt overhaling i et af de skarpe sving på banen. Derefter understyrede bilen i de hurtige sving, og dermed var det desværre slut med at indhente de forankørende. I resten af heatet var der arbejde nok med at forsvare den opnåede position som firer i NEZ og nr. 2 i DM.

Trods de nævnte småproblemer var Johan godt tilfreds med weekendens resultat med 2. og 3. pladser i DM, og han glæder sig til næste afdeling på Jyllandsringen den 9.-10. juni.

JJRacing
Piggie Jokinen


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Sturup Raceway
  • 27/05/07 - Sturup Raceway - F1800
  •