STT

Spezial Tourenwagen Trophy - 1. og 2. heat

STT
27/05/07

Lørdagens tidstagninger bestemte at Dr. Klaus Nesbach skulle starte fra pole i sin Stealth B6 Sport. Ved siden af ham holdt Lars Schönemann. Efter at have haft en del problemer med en benzinpumpe lørdag, var bilen tilbage i topform ved det første løb.

Pertti Kuismanen og hans Chrysler Viper GTS-R startede fra sidstepladsen, og det gav en masse overhalinger hele løbet igennem. Inden løbet truede skyerne med at sende regn ind over banen, men det blev kun til en meget lille byge - dog nok til at banen blev en smule fedtet.

Der blev foretaget mange overhalinger i STT-klassen på den korte Ring Djursland.
(Foto: Spider-Web.dk)

De tyske gæster viste en stor respekt for hinanden, men der blev også kørt tæt. Der var tydelige klasseforskelle, og det var ikke mange dueller, man så. Dr. Nesbach tog uden rysten på hånden sejren i 1. heat foran netop Kuismanen og hans Viper - og det kun med et forspring på 43 sekunder. Det er ikke meget, når han inden da skulle forbi 17 konkurrenter, deriblandt Lars Schönemann, der trods den langsommere motor formåede at holde Viperen bag sig i nogle omgange. Schönemann sluttede på 3. pladsen foran Rober Egner i Audi A4 Turbo.

Hans Henrik Pedersen og hans sorte Marcos LM600 sluttede første heat allerede på den første omgang. For enden af publikumslangsiden mistede forhjulene vejgrebet, og den tidligere Le Mans-bil måtte trækkes fri af sandfanget.

Heat 2
Da starten gik til 2. heat, var det med Pertti Kuismanen på 1. pladsen. Efter ham var Dr. Nesbach og hans Stealth efterfulgt af Lars Schönemanns Porsche 993 GT2. Som i første heat stak Viperen og Stealth'en afsted fra feltet, hvor ikke engang Schönemann kunne følge med. Feltet blev igen hurtigt spredt, og de fleste overhalinger var de hurtigste biler, der hentede resten med en omgang.

Der var mange spændende biler på banen – Måske de danske kørere er blevet inspireret til næste sæson?

Da Pertti Kuismanen kørte over målstregen som vinder af 2. heat, var det med et forspring på 50 sekunder ned til Nesbach's Stealth. Den 650 hestekræfter stærke Viper var en fryd for ørerne, og det kunne også ses på de tilfredse tilskueres ansigter.

Hans Henrik Pedersen fandt aldrig farten i bilen efter 1. heat, og sluttede på 17. pladsen. Michi Besler i BMW E30 V8 havde også en uheldig dag; han udgik af begge løb.