Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 1

SSC Gruppe 1 - Løbsrapport

Special Saloon Car
Gruppe 1 

27/05/07 

Det er en kold søndag hvor der skal køres ikke mindre end 3 heats i SSC gruppe 1. Skyerne ligger som en grå hinde på himlen, og det smådrypper hist og her. I pitten går snakken på om det holder tørvejr eller om man skal begynde at spekulere i regnvejrs-setup.
 

Da starten går til første heat, er det alligevel så tørt at hele feltet kører med slicks. Martin Marrill får en dårlig start og dumper ned på 5. pladsen fra sin 3. plads. Michael Klostermann og Mike Legarth trækker hurtigt fra resten af feltet, og har en god kamp hele vejen gennem løbet, men Klostermann holder sin 1. plads, mens Legarth må tage til takke med 2. pladsen. Martin Marrill har fået kørt sig op igen, og tager 3. pladsen.


Der er stadig god fart i Mike Legarth’s ex-DTC BMW E46.
(Foto: Spider-Web.dk)

Længere nede i feltet har vi Peter Vesti som starter langt nede i sin Ex-DTC Corolla. På imponerende vis får han kørt sig op gennem feltet og kvitterer med en 4. plads. ”Christian Vejby røg af i ”skoven”, og jeg gjorde det samme, så der blev langt op til de forreste”, kommenterer Vesti efterfølgende.

Ligeså mange pladser som Peter Vesti vandt i 1. heat, ligeså mange satte han tilbage i 2. heat. Det er nu omkring middagstid, og det har siden sidste løb dryppet en hel del. Vesti satsede på regndæk og det var forkert. Tørvejret holdt, men det gjorde dækkene ikke, så selvom han fik en kanon start og rykkede op på 2. pladsen, så holdt det ikke til mere end en 6. plads. Legarth fik også en kanon start i 2. heat og trak forbi Klostermann i første sving, og tog dermed 1. pladsen. Mikkel Holch satte sin Honda Civic i sandet, og Kim Morgan Jensen tog også en tur derud da han skulle undvige al tumulten. Dette medførte at safety car’en kom på banen indtil bilerne var fjernet. Dette samlede feltet, og da der blev givet grønt flag begav Klostermann sig op gennem feltet, og havde en god lang kamp igen med Legarth, og endte med endnu en 1. plads. Efter de to forreste havde Klaus Ellmies, i BMW 318i Coupe, holdt Martin Marrill stangen og kunne dermed tage 3. pladsen.


Peter Vesti’s dag var meget op og ned, men han er bestemt i topform.
(Foto: Spider-Web.dk)

Denne SSC Festival bød på hele 3 heat, og da det sidste heat skulle køres sidst på eftermiddagen havde regnen sat ind, så alle deltagerne satsede på regnvejrsdæk. Klaus Ellmies fik en rigtig god start og rykkede med det samme op på 2. pladsen, modsat Michael Klostermann der efter bare en enkelt omgang røg helt ned som nummer 5. Mike Legarth var også lige hurtig nok på aftrækkeren og fik en stop and go for tyv start, så det var lige pludselig Jacob Borum i sin Honda Integra der lå i front, og han havde virkelig fået spændt bilen op. Han holdt længe Legarth bag sig, men formåede ikke at holde den hjem. Da han senere havde problemer i ”skoven” kunne Peter Vesti og Martin Marrill komme helt tæt på, og de var tre mand bred ned af mål langsiden. Jacob Borum tog 2. pladsen, mens Peter Vesti indtog 3. podium plads kun 0.013 sekund efter Borum. Virkelig en spændende afslutning på denne weekends SSC gruppe 1 til SSC Festival på Ring Djursland.

Jacob Spring

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 27/05/07 - Ring Djursland - Special Saloon
  •