Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 2

SSC Grp 2+3 Løbsrapport

Special Saloon Car
Gruppe 2 

27/05/07 

Søndag blev dagen hvor spekulationerne gik på om vejret holdt tørt når der skulle køres 3 afdelinger af Special Saloon Car (SSC) på Ring Djursland, hvor der blev afviklet SSC Festival. Der var inviteret kørere fra norden, og det var spændende biler som skulle deltage sammen med de danske. Bl.a. en Volvo 850 med V8 motor og en noget speciel egenskab i form af indbygget sugesystem, i bedste 70’er Formel 1-stil, hvor 2 kæmpe blæsere skulle suge raceren til vejen.
 

Dagens første heat fik dog en kedelig drejning, da der allerede i første sving skete sammenstød. Jørgen Hansen i BMW M3 GTR fik en god start og skød op gennem midten af feltet, og tog første sving bredt på ydersiden. På indersiden var Claus Klostermann i BMW M3 Coupe, og på vej ud af svinget ramlede de to kørere sammen. Claus Klostermann snurrede på tværs af banen, mens Jørgen Hansen fortsatte hen ad autoværnet. Gunnar Larsen prøvede, i sin Ford Sierra Cosworth, at trække til højre udenom problemerne, men kom ud på Ring Djurslands glatbane-anlæg, og med låste dæk var der kun én vej, og det var ind i Klostermann-bilen. Gunnar Larsen blev kørt væk af ambulancen, og resten af løbet blev stort set kørt færdigt bag safetycar, og kun på sidste omgang var banen ryddet så bilerne blev givet fri. Lars Schönemann tog 1. pladsen i Porsche 993 GT2 efterfulgt af Christian Nielsen i den voldsomme Volve V8, og Niels Ole Andersen i BMW 325.


Claus Klostermanns bil var noget medtaget efter uheldet.
(Foto: Spider-Web.dk)

Andet heat bød på knap så meget dramatik. Schönemann i front med Christian Nilsen lige i hælene trak hurtigt fra resten af feltet og holdt positionerne til mål. Norske Gisle Kverneland i Porsche GT3 tog 3. pladsen efter en lang kamp med Andreas Kjærgaard i hans Porsche med V8 motor.

I gruppe 3 vandt Jesper Vestergaard i hans gule Lotus Elise. Jesper viste at han havde godt styr på Lotus’en, da han sluttede på en samlet 5. plads.


Jesper Vestergaards debut i SSC blev klaret til topkarakter med den lille gule Lotus.
(Foto: Spider-Web.dk)

I dagens tredje og sidste heat blev start rækkefølgen besluttet ud fra slutplaceringen fra 2. heat. Christian Nilsen skulle starte 2’er i den specielle Volvo, men sov i timen da starten gik. Han tabte mange placeringer, men vandt dem alle tilbage i løbet af blot den første omgang. Herefter var der ikke meget dramatik. Feltet blev hurtigt spredt, og ingen var rigtigt tæt nok på hinanden til at sætte angreb ind. Christian Nilsen afsluttede med en masse dækrøg til stor glæder for de tilskuere der var mødt op. Han trak simpelthen hjulene rundt fra sidste sving og helt frem til mållinien og det ternede flag. Schönemann sluttede igen, på overbevisende vis, på første pladsen, men Porschen kvitterede med en ødelagt gearkasse. ”Den havde ikke holdt 1 omgang mere”, sagde Lars Schönemann efter løbet.

Desuden fik Lars Schönemann overrakt en flot fighterpokal idet han denne søndag både havde deltaget i alle tre SSC heats samt de to heats der blev kørt i det tyske Spezial Touringwagen Trophy.

Jacob Spring

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 27/05/07 - Ring Djursland - Special Saloon
  •