Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren undersøges af FIA

Formel 1 
30/05/07 

Som de fleste efterhånden ved, så vandt McLaren suverænt Monacos Grand Prix, men FIA undersøger nu om der blev brugt teamordrer.
 

Fernando Alonso og Lewis Hamilton vandt suverænt Monacos Grand Prix foran Felipe Massa. Disse tre var også de eneste på omgangshøjde da løbet blev flaget af. Flot gjort af McLaren kørerne og i særdeleshed teamet, der virkelig havde bilerne.

Men efter løbet har FIA udsendt en pressemeddelelse om at man vil undersøge McLaren teamet. Eller rettere - kommunikationen til kørerne. Årsagen er at der menes at have været anvendt teamordrer - en regel der blev indført efter det østrigske Grand Prix i 2002 hvor Rubens Barrichello pludseligt tog gassen af bilen og lod Michael Schumacher komme forbi således at han kunne vinde Grand Prixet.

McLaren teamet var lynhurtigt ude efter at FIA havde meddelt at man ville undersøge teamet, og afkræfte at man havde overtrådt FIAs regler. McLaren teamet fortæller at man har bedt begge kørere tage den lidt med ro for at nedsætte risikoen for at kørerne kørte galt. Dette for at sikre den 1 - 2 sejr som så senere kom i hus.


Blev Fernando Alonso og ...
(Foto: Daimler-Chrysler)

McLaren teamet fortæller dog ikke med hvilke ord at det skete. Og det er vel heller ikke det rigtige at gøre sålænge at FIA undersøger sagen. Allerede ved en efterfølgende pressekonferrance blev Ron Dennis udsat for adskillige kritiske spørgsmål vedrørende teamets strategi for de to kørere.


Lewis Hamilton udsat for teamordrer?
(Foto: Daimler-Chrysler)

Tv seere og sikkert også adskillige tilskuere langs banen har også bemærket at Hamilton i den sidste del af løbet, pludseligt halede meget kraftigt ind på Alonso, og så ud til at have et tempo der var væsentligt højere end Alonsos. Hamilton var helt oppe bag ved Alonso og så ud til at have et så stort overskud så han faktisk godt kunne have overhalet spanieren. Men pludseligt lod han sig falde nogle meter tilbage for at blive der resten af Grand Prixet. Denne episode har også fået flere journalister op af stolene og har rejst kritiske spørgsmål desangående. FIA giver svaret når undersøgelsen er afsluttet.

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Monte Carlo
  • 27/05/07 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •