Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Super weekend for Seat Racing Team

Danish
Touringcar
Challenge 

30/05/07 

2. afdeling af Danish Touringcar Championship, Copenhagen Racing Grand Prix blev i pinsen afviklet på den sydsvenske Sturup Raceway.
 

For SEAT Racing Team og Michel Nykjær var målet at fortsætte de gode takter fra sæsonens første løb, og dermed slå fast at Tappernøje-køreren er en seriøs kandidat i mesterskabskampen.


(Foto: Seat Racing Team)

Teamet var som en lang række øvrige teams på banen for at teste i ugen op til løbet, og det var en tilfreds Michel Nykjær der gjorde klar til weekendens løb.

”Vi har arbejdet meget med bilens opsætning, og har fundet en god balance i bilen. Det er en bane med mange sving som ligger godt til bilen, kunsten er at ramme en opsætning der sikrer maks. fart og samtidig ikke er for hård ved dækkene.”

Drama
Og farten var der, i lørdagens fri træning kørte Michel Nykjær 2. hurtigste tid, og i eftermiddagens tidtagning gentog han bedriften. Helt uden drama var tidtagningen dog ikke, for efter at have sat en god tid i starten af tidtagningen kørte Michel i pit og afventede situationen. Målet med tidtagningen er at sikre sig en tid blandt de 12 hurtigste, der efterfølgende går videre til Super Pole, men da tiderne efter at småregnen holdt op pludselig blev hurtigere og hurtigere måtte SEAT-køreren med 2 minutter tilbage af tidtagningen på banen igen. Her sikrede han sig 2.hurtigste tid og dermed adgang til Super Pole.

I Super Pole gjorde han rent bord med hurtigste tid af alle, og dermed en startposition i forreste række i søndagens første løb.


(Foto: Seat Racing Team)

Tæt løb
Truende skyer samlede sig over den sydsvenske racerbane inden søndagens 1. kvalifikationsheat, og de fleste teams havde regnvejrsdækkene med i pitten. Dem blev der dig ikke brug for i denne omgang. Første heat afvikledes med rullestart, og fra pole position skød Michel Nykjær frem i sin SEAT Leon og lagde sig straks i spidsen, med Jan Magnussen og John Nielsen på de efterfølgende pladser. Nykjær og Magnussen skabte hurtigt et hul ned til forfølgerne, og kæmpede en tæt kamp igennem hele løbet. På trods af en aggressivt kæmpende Jan Magnussen der specielt i den sidste del af løbet nærmest klistrede sig til SEAT’ens bagkofanger, holdt Michel Nykjær hovedet koldt og forsvarede sin førsteplads, og strøg over målstregen med den mindst tænkelige sejrsmargen på 0,034 sek!

”Det var en tæt men fair kamp. Nogle steder på banen var jeg hurtigst, nogle steder var Jan hurtigst. Imod slutningen af løbet var mine fordæk færdige, men det lykkedes at holde hjem”, udtalte en glad Michel Nykjær efter løbet.

I eftermiddagens 2. kvalifikationsheat skulle Michel efter sejren starte fra 8. startposition. Det er vanskeligt at overhale på den smalle bane, men på 12. omgang lykkedes det Michel Nykjær at dykke indenom Jason Watt og Casper Elgaard i svinget efter startlangsiden, og sluttede således på 6.pladsen.

Disse placeringer sikrede SEAT-køreren pole position i søndagens finaleheat, der i modsætning til kvalifikationsheatene afvikledes med traditionel stående start.

Da starten gik skød John Nielsen og Philip Andersen frem foran Michel, men i svinget efter starten lykkedes det Michel at generobre førstepladsen. Han skabte hurtigt et hul til forfølgerne, og kunne fra front med overbevisende kørsel køre en sikker sejr hjem med John Nielsen og Michael Outzen på de følgende pladser.

”Det var helt fantastisk” udtalte en jublende og svedig Michel Nykjær efter løbet. ”Da jeg kom fri vidste jeg at jeg skulle søge at skabe så stort et forspring som muligt, da dækkene ville blive dårlige sidst i løbet. Mekanikerne skal have æren for sejren, de har ydet en kæmpeindsats op til og under løbet, jeg skulle bare hive i rat og gearstang. Bilen kørte perfekt takket være deres arbejde”.


(Foto: Seat Racing Team)

Ingen tvivl om at Michel Nykjær var weekendens store triumfator, og med finalesejren bragte SEAT-køreren sig i spidsen af årets DTC-mesterskab med 93 point.

Seat Racing Team


Læs alt om Weekendens DTC løb på Sturup Raceway
Læs mere om:
 • Michel Nykjær
 • Seat Racing Team
 • Sturup Raceway
 • 27/05/07 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her