Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Formel Renault sæsonstart på Zaandvoort

Formel Renault 
29/05/07 

Formel RenaultSå er sæsonen for Formel Renault Northern European Cup for alvor i gang. Første afdelings kvalifikationsrace kørtes lørdag i pinseweekenden med en pause søndag og så de to løb mandag.
 

I denne afdeling har der været deltagelse af 27 kørere fra 10 forskellige lande fordelt på ikke færre end 12 teams. Fra Team Formula Sport deltog sidste års Nordiske mester Steffen Møller og KEO Racing har deltaget med en enkelt kører i form af Alexander Haegermark. Johan Jokinen der normalt også kører serien for KEO Racing var desværre tvunget til at melde afbud da han via Team Danmark og DASU er forpligtet til at deltage i Formel 1800 løbene der også afvikledes i weekenden på Sturup Raceway. Det er lidt ærgerligt for dansk motorsport i og med at de nordiske lande ikke er så stærkt repræsenteret med mindre man tager de finske kørere Botas og Kostiainen med i denne pulje. Udover Møller og Haegermark var det kun svenske Pierre Selander der var med til at forsvare de nordiske farver.

Banen i Zandvoort er for alle de skandinavske kørere en helt ny oplevelse, hvilket også afspejles i tider og placeringer. Til gengæld gør en gammel kending som Frank Kechele sig fra det hedengangne Racing Denmark sig aldeles godt. Dette er man dog nok nødt til at se i sammenhæng med hans store erfaring med banen og Formel Renault bilerne. Dette er for ham den fjerde sæson i Formel Renault sammenhæng. Således tog han sig også af bedste og næstbedste tid under kvalifikationsrunderne der kørtes lørdag.


Frank Kechele var hjulpet godt på vej til sejr med hans store erfaring med banen og Formel Renault bilerne.
(Foto: Tommy H. Galskjær)

Til søndagens løb hvortil der blev kørt to kvalifikationer startede Alexander Haegermark fra henholdsvis en 14. og en 16. position, mens Steffen Møller i første race startede fra en 10. plads og i andet race tog sig pænt af 8. startposition på gridden.


Frank Kechele.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Første race forløb i det store hele som man kunne forvente. Frank Kechele fra Motopark Academy i Oschersleben der startede fra pole position tog sig lige så flot af pladsen øverst på podiet efter løbet.


Fabio Onidi.
(Foto: Tommy H. Galskjær)

Italienske Fabio Onidi fra Motorsport Arena der startede som toer var en lige så sikker forsvarer af denne position og kunne krydse målstregen godt 0,9 sekund efter Frank Kechele.


Tobias Hegewald.
(Foto: Tommy H. Galskjær)

Trediepladsen blev besat af Tobias Hegewald, ligeledes fra Motorsport Arena i Tyskland.


(Foto: Tommy H. Galskjær)

Steffen Møller der startede i 10. position måtte afgive denne plads da han kort før Audikurven blev kørt af banen og måtte en tur ud og botanisere.
Alexander Haegermark fik avanceret en enkelt plads i forhold til startplaceringen og endte på en 13. plads.

Stillingen
1. Kechele, 60 point
2. Bottas, 41 point
3. Hegewald, 40 point
4. Catsburg, 29 point
4. Oakes, 29 point
6. Christodoulou, 28 point
7. Møller, 27 point
8. Retera, 26 point
9. De Ruit, 25 point
9. Dusseldorp 25 point

Næste løb køres 7-9. juli på Motorsport Arena Oschersleben.

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om:
  • Zandvoort
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her