Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Godt og knap så godt fra Sturup

Advan Cup 
29/05/07 
Yokohama

Sturup Raceway har et ry for at være meget svær at overhale på, hvilket man godt kunne blive bekræftet i at tro, når man ser løbsgrafikken for første heat. Ser man derimod på grafikken for andet heat, skal man lede længe for at finde så mange positionsskift.
 

Efter at have brugt hele lørdag efftermiddag med at kigge på motorløb mens mekanikkerne skiftede motor i hendes bil, var Louise meget motiveret for at komme på banen, da det blev tid for første heat søndag. Desværre havde fru Fortuna ikke nogen heldig hånd, da en overivrig konkurrent tog Louise en tur med ud i botanikken og afsluttede hendes løb før tid.


(Foto: Spider-Web.dk)

Lars kæmper stadig en hård kamp for at få sin bil til at køre rigtigt, men der ligger ikke nogen nem løsning og venter henne efter næste sving, så hans opgave var kun et spørgsmål om at begrænse tabet. Det gjorde han perfekt med stabil kørsel, hvor han holdt sig fra de nærkampe, der kostede konkurrenterne buler og afkørsler.

Kravene er noget større for Kim, der både skal forsvare sit mesterskab og føringen i årets mesterskab. Med 80 kilo succesballast om bord, skal kørestilen være meget kontrolleret, hvis der stadig skal være gummi mellem fælg og vejbane, når flaget falder efter sidste omgang. Første heat blev indledt med et uheld på første omgang, og det gummi, som blev sparet under omgangene med Safety Car, blev investeret i en hurtig overhaling til andenpladsen, som holdt hele vejen hjem.


(Foto: Spider-Web.dk)

I andet heat var Louise om muligt mere opsat på at få bilen med rundt på alle omgange, så holdet fulgte med spænding fra pitten, hvordan temperamentet blev tøjlet. Al frygt var ubegrundet - hun kørte et flot, veldisponeret løb og viste igen, at det ikke er alle piger, som er umulige bag et rat.

Lars fortsatte sin forsigtige kørsel fra første heat og kom igen udenom alle slagsmålene og helt i mål. For hans vedkommende står tiden inden næste løb på test, så bilen kan begynde at køre hurtigt.


(Foto: Spider-Web.dk)

Sidste heat var imødeset med en vis spænding, da Kent Iversen med sit store talent og ingen succesballast hurtigt ville kunne køre sig op til Kim. Det skete også midt i løbet, og så blev der ellers kørt motorløb for alle pengene. I kampens hede blev begge dog lidt for ivrige med at bytte klistermærker, hvilket dommerne belønnede med en strafbane til hver. Kim undlod at tage sin strafbane og fik en tidsstraf i stedet, hvilket rykkede ham nogle placeringer ned.


(Foto: Spider-Web.dk)

Næste løb er på Kims hjemmebane, Jyllands-Ringen, hvor han kun vil være belastet af 30 kilo, så udgangspositionen må siges at være optimal.

Team Womans World Lund Racing

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Lars Højris Nielsen
 • Team Lund
 • Sturup Raceway
 • 27/05/07 - Sturup Raceway - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her