Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Pontus viser sit talent

Danish
Touringcar
Challenge 

28/05/07 

En vigtig del af engagementet i DTC er sponsor- og kundepleje. Det er en hel organisation, som kører sideløbende med racerindsatsen. Opstilling af og indretning af telt, opdækning, madlavning og servicering stiller store krav under meget skiftende forhold. Denne gang havde vi lidt over 100 gæster til en spændende dag på Sturup Raceway, og de fik suppleret den gode mad og drikke med en meget spændende eftermiddag.
 


(Foto: Spider-Web.dk)

Lørdag kunne man se en meget skuffet Pontus Mörth, som steg ud af sin bil, da det blev klart, at den ikke kunne repareres indenfor tidsfristen. Søndag var det en mand med en mission, der satte sig i bilen for at køre Last Chance og forbedre sin startposition, og den opgave blev løst til fulde. Det maksimale ville være startpositionen lige efter sidste mand fra Super Pole, og den blev kørt hjem i overbevisende sikker stil. To omgange til at få varme i dækkene, og så blev tiden sat!


(Foto: Spider-Web.dk)

Første heat er med rullende start, og da det stadig er ret nyt i DTC, var spændingen meget stor. Henrik Lundgaard lå i yderbanen ved indgangen til den lange venstrekurve efter langsiden, da en let berøring af bilen i indersporet resulterede i en knækket tandstang og en tur i sandkassen. Det giver travlhed hos mekanikerne, men der var på intet tidspunkt nogen tvivl om, at man ville have bilen klar i tide til næste heat.


(Foto: Spider-Web.dk)

Pontus havde kun til opgave at køre sig til den optimale startposition til næste heat, hvilket han gjorde i overbevisende stil. Han blev over radion bedt om at holde lidt igen, da han var klar til at erobre endnu en plads, så resultatet blev ottendepladsen og dermed Pole Position til 2. heat.

Da bilen blev skubbet ud i pitlane til 2. heat, blev det meddelt, at dommerne ikke havde været i stand til at tælle til 1, hvorfor Michael Outzen var blevet tvunget til at køre en strafbane to gange. Da fejlen blev opdaget, fik han godskrevet nogle sekunder, som gav ham ottendepladsen og dermed Pole Position, mens Pontus måtte rykke ned som nummer 9.


(Foto: Spider-Web.dk)

Med en startposition meget langt nede i feltet kunne Henrik se frem til en meget lang række af overhalinger for at få del i de gode point. Opgaven blev gjort lidt lettere, da en lang række kørere enten oversatsede eller var for aggressive, hvilket resulterede i alt for mange uheld og afkørsler.


(Foto: Spider-Web.dk)

Finaleheatet var med stående start og det udviklede sig til et større uheld efter nogle få meter, da Casper Elgaard går på tværs af Jens Edman, samtidig med at Jan Magnussen også rammer Edman fra den anden side. Pontus havde det held, at han ikke fik startet med den sædvanlige hurtighed, og det gav ham det splitsekund, som var nødvendigt til at undvige uheldet foran. Der fulgte nu en tæt jagt på Jason Watt hele heatet, men trods flot kørsel lykkedes ikke at komme forbi.


(Foto: Spider-Web.dk)

Henrik fik et relativt statisk løb, hvor han ikke kunne forbedre sin position og derfor sørgede for at få bilen over målstregen og pointene ind på kontoen. Se løbsgrafik for heat 3 her.

Det var en weekend med meget modgang, men hele holdet viste en fantastisk vilje til at kæmpe og vinde. Med den indstilling fra holdet må Brian Groth fra Chevrolet Danmark nok indstille sig på, at der skal bruges Champagne i løbet af sæsonen!

Chevrolet Motorsport Danmark

Spider-Web.dk
Kim Gripping

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Pontus Mörth
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Sturup Raceway
  • 27/05/07 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •