Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

HP Racing: SEJR til Nick Reimersø!

Advan Cup 
28/05/07 
Yokohama

- Nick Reimersø kører fra pole til sejr i Advan Cup
Weekenden på Sturup Raceway endte med en sejr fra pole position i andet heat, ovenpå HP Racings bedste kvalifikationsresultat i Advan Cup. Nick Reimersø gav både HP Racing og mærket Suzuki deres første sejr i Advan Cup. Med mærkekollegaen Kenneth Jacobsens andenplads, betød det en 1-2 sejr til Suzuki!
 


Nick Reimersø øverst, sammen med Kenneth Jacobsen og Kent Iversen
(Foto: Motorsporten.dk)

HP Racing oplevede sejrens sødme, i sæsonens anden Advan Cup løbsweekend, på den sydsvenske Sturup Raceway. Under torsdagens test kørte teamet de hurtigste tider, de nogensinde har kørt med bilen. Beviset for dette leverede Nick Reimersø med sin debutsejr i klassen, i Suzuki Swift racerens kun anden løbsweekend. Målet er nået, begge biler i top ti i kvalifikationen og teamets første sejr.

Nick Reimersø lavede lørdag sit hidtil bedste kvalifikationsresultat med en 8. plads, mens Dan Birkelevs 10. plads satte begge biler solidt i top ti. Begge kørere er ikke i tvivl om, at teamets Suzuki Swift racere kan køre endnu stærkere, hvilket senere skulle vise sig i weekendens to løb. Kent Iversen førte kvalifikationen, og kunne således starte fra pole i søndagens 1 heat.


Nick Reimersø i kamp med Kenneth Jacobsen
(Foto: Motorsporten.dk)

Første heat søndag middag endte med en 6. plads for Nick Reimersø, efter meget tæt kørsel i det 31 bil store felt Derefter foreskriver reglerne, at de første seks bilers placering efter første heat vendes om, så Nick Reimersø kan starte andet heat fra pole position.

Dan Birkelev startede fra 10. pladsen, og havde ligeledes intense kampe for at forbedre sig til slutresultatet, som blev en respektabel 8. plads. Begge kørere konstaterede bagefter, at Swift raceren har farten, men at det ofte var svært at overhale på den snævre svenske bane. Løbet blev vundet af en meget hurtig Kent Iversen, efter intens kamp med den regerende mester, Kim Lund, med Peter Olsen på trediepladsen.

I andet heat starter 19-årige Nick Reimersø, fra HP Racings første Advan Cup pole position. Nick holder sin pole i front, og veksler den på sikker vis til en sejr, med et sekund ned til den nærmeste. Dan Birkelev nød også kampen på den snoede og snævre bane, og forbedrede sig igen op til en samlet 6.plads i det andet heat. Andenpladsen blev ligeledes vundet af en Suzuki Swift kører, nemlig Kenneth Jacobsen.


Nick Reimersø vinder andet heat på Sturup Raceway
(Foto: Motorsporten.dk)

Så ikke nok med, at det var første Advan Cup sejr for den danskkonstruerede Suzuki Swift baneracer. Men resultat betød også en sikker 1-2 debutsejr til det japanske bilmærke, efter kun fire løb siden lanceringen. Stoltheden over sejren, blev sammen med HP Racing delt af Jørgen Nielsen og Anders Lysen, der har konstrueret den hurtige lille racerbil. Begge har hele weekenden støttet HP Racing, med råd og teknisk opbakning.

Således kunne HP Racings Nick Reimersø stå øverst på podiet, modtage den store pokal og champagne, flankeret af mærkekollegaen Kenneth Jacobsen. ”Det var kanon, ” fortæller løbsvinderen Nick Reimersø. ”Jeg fik sjettepladsen i det forrige løb, og jeg var i tvivl om jeg kunne holde den foran de to hurtige Peugeot 307 kørere, Kim Lund og Kent Iversen."

"Men de havde travlt med deres interne kamp, så jeg vandt med et sekund ned til Kenneth Jacobsen. Vi var ikke hurtige nok i tidtagningen, da jeg gav gas i svingene begyndte den bare at køre ligeud. Men vi var 3 tiendedele hurtigere, end vi var i træningen.”


Dan Birkelev i Captains Hairpin svinget
(Foto: Motorsporten.dk)

”Det har været en god weekend, og meget positivt ovenpå Jyllandsringen, hvor vi havde en del problemer. Nu får vi succesballast i bilen frem mod det næste løb, så nu må vi se. Men det har været kanon!, ” slutter Nick Reimersø.

”Tidtagningen kiksede lidt, ” konstaterer Dan Birkelev. ”Specielt efter at jeg blev femmer i træningen. Men i løbet fungerede det hele perfekt. Jeg kunne selvfølgelig godt have tænkt mig et par pladser mere i det første heat, så jeg kunne have startet længere fremme i det andet heat. Tue kom forbi mig, så ham havde jeg en god fight med. Peter Olsen fik jeg overhalet på de sidste omgange. Så det var godt. Vi var glade alle sammen. Og specielt for at Nick tog sejren. Det har helt sikkert været god reklame for sponsorerne!”

Testarbejdet og de omfattende forberedelser har båret frugt, og potentialet er stadig stort i de nyindkøbte biler. Men HP Racing vil ikke hvile på laurbærrene ovenpå Nick Reimersø sejr, selvom målet for sæsonen allerede er nået: en sejr og begge biler i top ti.


HP Racings Suzuki Swift racere efter en fantastisk weekend
(Foto: Motorsporten.dk)

Allerede op til det næste løb på FDM Jyllandsringen den 10. juni, vil teamet igen teste intensivt. Bilen har haft farten i de sidste tests, og sejren i den forløbne weekend viser, at det omfattende testarbejde er vejen frem mod succes.

Efter sejrens 20 point i søndagens andet heat, ligger Nick Reimersø nu på en delt femteplads i Advan Cup stillingen med 37 point, sammen med Kim Holmegaard. Dan Birkelev ligger på en samlet 12. plads i stillingen, der føres af Kim Lund med 70 point.

HP Racing håber, at alle gæster, publikum og sponsorer har haft en god weekend på Sturup Raceway. Vi ser frem til endnu et godt resultat den 10. juni på FDM Jyllandsringen.

HP Racing


Læs alt om: Sturup Raceway - Advan Cup
Læs mere om:
 • Dan Birkelev
 • Nick Reimersø
 • HP Racing / Henrik Poulsen
 • Sturup Raceway
 • 27/05/07 - Sturup Raceway - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her