Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jason Watt kom bedst fra buleræs

Danish
Touringcar
Challenge 

28/05/07 

- på Sturup Raceway
Stor dramatik på Sturup Raceway. Jan Magnussen i storform udgået af to af tre løb. Jason Watt samler vigtige point og erfaringer.
 

Der er for alvor blevet gået til stålet i søndagens anden afdeling af Danish Touringcar Championship. Adskillige påkørsler har sat sit præg på weekendens resultater – desværre også for Den Blå Avis Fleggaard Racings kørere.

Den største pointhøst denne weekend står Jason Watt for. Herlev-køreren, der har fået en dårlig start på sæsonen ved åbningsløbet 6. maj, har endelig fået vist sin speed på banen i det sydsvenske.

“Jeg har haft en rigtig dejlig weekend, jeg har fået nogle gode placeringer og har kunnet give lidt til teamet og mekanikerne,” siger Jason Watt efter weekendens løb. Den populære kører har vist gode takter fra start denne weekend, og har fundet mere og mere fart de tre løb igennem.


Jason Watt.
(Foto: Kim Igel)

“Jeg har luret lidt på Jans [Magnussens] data mellem løbene, og så har vi ændret en smule på bilen, så jeg er stille og roligt blevet mere konkurrencedygtig denne weekend,” siger Jason Watt, der har høstet en femteplads og en syvendeplads i de to kvalifikationsløb samt en flot fjerdeplads i finaleløbet efter en hård kamp løbet igennem med svenske Pontus Mörth.

Helt modsat er det desværre gået for teamkammerat Jan Magnussen, der startede med lyn og torden i dagens første kvalifikationsløb.

“I første løb kommer jeg godt af sted efter lidt tumult i starten, og da både Michel og jeg er lidt hurtigere end de andre, laver vi hurtigt et hul. Derefter prøver jeg bare at finde en vej forbi Michel, men selvom det er en sjov bane, er det svært at overhale her,” siger Jan Magnussen efter det tætte opgør med SEAT-køreren Michel Nykjær, der senere kan kåres som samlet vinder af sæsonens anden DTC-afdeling.

Undervejs mod sin andenplads sætter Jan Magnussen ny banerekord med tiden 1:03,390, men det er en ringe trøst denne pinseweekend.

“Generelt har heldet har ikke været på min side her i weekenden. I dagens andet løb ligger jeg bag Casper Elgaard og Phillip Andersen og kan se, at Casper rammer Phillip, så de begge kommer ud af sporet. Jeg dykker ind i hullet og tror egentlig, at jeg er forbi, da Casper rammer ind i mig så jeg ryger op i luften. Resultatet er, at mit venstre baghjul og hans højre baghjul er ødelagt,” siger Jan Magnussen. Sammenstødet betyder, at begge kørere må udgå.

For at Elgaard kan stille til start i finaleløbet, låner Essex-teamet reservedele af Den Blå Avis Fleggaard Racing. Men finalen bliver kort for begge de to topkørere.

“Jeg starter tier i finaleløbet og får en rigtig god start, selvom jeg faktisk ikke kan se startlamperne på banen. Jeg kommer op bag Watt, da jeg bliver ramt hårdt to gange af Jens Edman og Casper Elgaard. Det ødelægger fuldstændigt forhjulsophænget, og dermed må jeg så udgå af andet løb i træk,” siger Jan Magnussen, der tilmed må se sig passeret af Michael Outzen i den samlede stilling.

Jason Watt samler med sine resultater 33 point til den samlede stilling, hvilket giver ham et godt udgangspunkt til næste afdeling af DTC. Det er Juniløbet på FDM Jyllandsringen den 10. juni.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jason Watt
  • Team Den Blå Avis
  • Sturup Raceway
  • 27/05/07 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •