Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen forfulgt af uheld

Danish
Touringcar
Challenge 

29/05/07 

Jan Magnussen var forfulgt af uheld, da 2. afdeling af DTC i dag blev afviklet på Sturup Raceway i Sverige. Efter en flot andenplads og banerekord i første kvalifikationsheat, måtte Magnussen udgå af de to næste løb, begge gange efter påkørsler af mesterskabsførende Casper Elgaard.
 

Dagen startede ellers godt for Jan Magnussen og Team Den Blå Avis. I første kvalifikationsheat startede Jan Magnussen fra tredje startplacering, men da starten gik avancerede Magnussen straks en plads, da han gik indenom John Nielsen i første sving. John Nielsen, BMW, lukkede ellers døren hårdt i, men Magnussen gav sig ikke og kunne derefter sætte pres på den førende Michel Nykjær i Seat. Sturup er dog kendt for at være en bane næsten uden overhalingsmuligheder, men Magnussen gav ikke op og på vej ud af sidste sving kom Magnussen på siden af Nykjær, men Nykjær krydsede målstregen først, kun 34/100 sek. foran Magnussen, den tætteste finish i DTC’s historie.

”Det var herreræs” sagde Jan Magnussen efter første heat. ”Michel (Nykjær – red.) er fair at køre ræs imod, så det var skidesjovt. Vi var begge hurtige de første par omgange, men til sidst kunne jeg se at Michel måtte kæmpe hårdt med bilen. Jeg prøvede et sidste forsøg gennem det sidste sving og kom på siden af ham og jeg vidste faktisk ikke selv, om jeg var foran eller bagefter da vi passerede målstregen, da jeg havde så travlt med at holde øje med, hvor tæt jeg var på Michel. Desværre manglede der 34/100 sek. men det var rigtig flot kørt af Michel. Starten af heatet var lidt tricky. Jeg vidste at John (Nielsen – red.) ville gøre alt for at lukke døren så hurtigt som muligt, så det var bare at lade være med at give sig, selvom han gav bilen et ordentligt hug”.

Andet kvalifikationsheat tegnede ellers godt for Jan Magnussen. Efter at der var byttet rundt på top otte fra første heat, havde Magnussen fået en startplacering som nummer syv. Magnussen kom op som sekser efter starten og Jason Watt viste sig som den perfekte holdkammerat, da han straks lukkede Magnussen forbi. Herefter indledte Magnussen jagten på mesterskabsførende Casper Elgaard, der lå foran. I sving otte ramte Elgaard sin holdkammerat Philip Andersen hårdt bagi to gange og de to røg langt ud i svinget, hvorefter Magnussen straks gik indenom Elgaard. Elgaard slog dog hårdt tilbage i banen og de to havde så hård kontakt, at Magnussen måtte udgå. En ekstra tort for Jan Magnussen, der ellers lå til at få første startplacering i finalen. Kort efter holdt Elgaards bil heller ikke til mere og han måtte også i pit.

”Det er bare rigtig surt. Det gik rigtig godt og vi fik vist at vi havde farten. Jeg pressede Casper (Elgaard – red.) men vidste, at det ville være rigtig svært at komme forbi på den her bane. Der opstår et hul da Casper kører ind i Philip, så jeg dykker straks indenom og jeg tror at Casper lidt desperat forsøger at lukke hullet og ikke har set, hvor langt oppe jeg er. Vores baghjul rammer hinanden og min bil hopper op i luften og derefter var det bare at liste tilbage til pitten”.


Jan Magnussen udgik i finalen med knækket fælg og hjulophæng efter at være blev ramt i starten af Edman og Elgaard.
(Foto: Jan Kaiser)

Finalen skulle vise sig at blive endnu kortere for Magnussen. Da starten gik blev Magnussen offer for et sammenstød mellem Elgaard og Edman og efter at være ramt hårdt af begge var Magnussens bil færdig med ødelagt ophæng og fælg allerede i første sving.

”Jeg ved ikke, hvad der sker i øjeblikket. Det er som om, at det er små omstændigheder, der ikke falder ud til vores fordel og koster os gode placeringer. Jeg får en super start, men Casper får klemt Edman, så han rammer mig så hårdt at min bil ryger op i luften. Ligesom jeg lander, kommer Casper så på tværs og rammer med fuld kraft og efter to så gevaldige hug var både fælg og ophæng knækket og vores løb færdig. Efter første afdeling på Jyllands Ringen sagde jeg også, at små omstændigheder ødelagde vores løb og jeg synes at vi her fik vist, at det var rigtigt at vi har farten, men endnu en gang var uheldige. Jeg får også ny banerekord på Sturup, men vi mangler altså pointene på kontoen. Til gengæld var det rigtig dejligt at se Jason (Watt – red.) med fremme igen”.

Jason Watt hentede flot oprejsning til sig selv og Team Den Blå Avis. Med to femtepladser og en flot fjerdeplads i finalen viste Jason Watt, at problemerne fra Jyllands Ringen var løst og han igen er med fremme i feltet.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Sturup Raceway
  • 27/05/07 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •