Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

19-årig murerlærling vandt Advan Cup

Advan Cup 
28/05/07 
Yokohama

Nick Reimersø holdt hovedet koldt og tog sin og Suzukis første sejr
Klassen for de serienære standardvogne har i de senere år været domineret af Peugeot med enkeltstående sejre til f.eks. Ford og Renault, men ved søndagens Copenhagen Racing GP kom et nyt bilmærke ind i kampen. Det var Suzuki, hvor Nick Reimersø, Tåstrup, ikke bare sørgede for mærkets første sejr i Advan Cuppen, men også sikrede sig sin første sejr i klassen.
 

Den 19-årige murerlærling havde kørt sig frem til en sjetteplads i første heat, og da de seks bedste kørere bytter startplacering til andet heat, skulle han starte fra pole position. Med fem på papiret hurtigere kørere bag sig virkede det som en svær opgave, men Nick Reimersø formåede ikke bare at modstå presset. Han formåede også at holde førstepladsen hele løbet igennem og vinde med godt et sekunds forspring til mærkefællen Kenneth Jacobsen, Roskilde, som med sin andenplads fik oprejsning for sin katastrofale sæsonstart for tre uger siden, da hans bil blev bortdømt på grund af et fejlkonstrueret hjulophæng.


Nick Reimersø og Kenneth Jacobsen sørgede for en Suzuki 1-2-sejr på Sturup Raceway søndag eftermiddag.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men selv om Suzukierne tog deres første 1-2-sejr i Advan Cuppen, så fik Peugeot stadig lov til at spille en markant rolle.

Tidtagningsresultatet havde således betydet, at der var intet mindre end fem Peugeot 307-modeller på de fem første pladser i startopstillingen til det første heat, hvor det da også endte med en 1-2-3-sejr for mærket med Kent Iversen, Lysabild, som den sejrrige. Sønderjyden vandt ubesværet heatet foran Kim Lund, Silkeborg, der nok leverede en af de mest bemærkelsesværdige præstationer ved Copenhagen Racing GP, da han kørte sin bil ind på en andenplads, selv om han havde hele 80 kg succesballast i den!

Mens der var tre sekunders afstand mellem d’herrer Kent Iversen og Kim Lund i første heat, så var de to meget tættere i andet heat. Faktisk lidt for tæt, for det kom til et par sammenstød mellem dem, som udløste en strafbane til Kent Iversen for trængning, mens Kim Lund blev idømt 10 strafsekunder for en påkørsel.

Der var i øvrigt også flere kollisioner i Advan Cuppen på Sturup Raceway. Her måtte der i første heat indsættes safety car, da Leon Sørensen, Hjørring, med et puf sendte Anders Majgaard, Søborg, af banen og ud i autoværnet. Dette autoværn blev så beskadiget, at det tog hen ved 20 minutter at få sikkerhedsanordningerne genoprettet, men til gengæld var Anders Majgaards BMW 120i ikke mere beskadiget, end at han kunne stille op i andet heat, hvor han kørte sig fra en 29. plads til en 11. plads.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Nick Reimersø
 • HP Racing / Henrik Poulsen
 • Sturup Raceway
 • 27/05/07 - Sturup Raceway - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her