Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Christian Markussen skrev dansk motorsportshistorie

F1800 
28/05/07 

Ishøj-køreren sikrede den første internationale sejr til danskbygget racerbil
Der blev skrevet dansk og international motorsportshistorie i dag ved Copenhagen Racing GP, da Christian Markussen, Ishøj, strøg først over målstregen i Formel Ford-klassen på Sturup Raceway. Danskeren var ikke bare bedst i DM-klassementet i talentklassen. Han vandt også afdelingen i North European Zone Championship, og da det samtidig skete bag rattet af den Aquila FZ1-racer, som Anders Bonde og Dan Suensson har konstrueret, sørgede han for den første internationale sejr til en danskbygget racerbil. Ikke bare i Formel Ford, men overhovedet!
 

Den danske Aquila viste sig som særdeles velegnet til den kurverige og kuperede racerbane i Skåne. Christian Markussen var bedste dansker i tidtagningen nogle få tiendedele efter Mika Vähämäki, Finland, og i det første af dagens løb fulgte han den finske vinder som en skygge, inden han slog til i det andet løb. Her kom han bedst fra start og skød af sted som en raket foran det øvrige felt, hvor Miika Hirsimäki, Finland, og Mika Vähämäki kæmpede så hårdt om andenpladsen, at de sinkede hinanden så meget, at Christian Markussen kunne sikre Aquila-racerens første sejr med en margen på 2,4 sekunder.


Christian Markussen skrev dansk motorsportshistorie søndag eftermiddag på Sturup Raceway.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Christian Markussen var dog ikke den eneste dansker, som kunne blande sig med Nordeuropas bedste på Sturup Raceway, hvor de ti danske kørere var oppe mod i alt femten konkurrenter fra Sverige og Finland.

Johan Jokinen, Frederiksberg, og Marco L. Sørensen, Svenstrup, gjorde det ligeledes rigtigt godt, idet de begge hver gang sluttede i top fem i det hårde selskab. Og det var ikke fordi, de to danskere lod hinanden være i fred for at kæmpe mod den udenlandske overmagt. Den indbyrdes kamp mellem dem var i andet heat så stor, at det kom til en kollision, som kostede Johan Jokinen fronten på sin bil. Det forhindrede ham dog ikke i at sikre sig sin anden fjerdeplads og dermed score sit hidtil bedste resultat i DM-sammen med en intern andenplads.

Marco L. Sørensen blev henholdsvis næstbedste og tredjebedste dansker i de to heats, og det betød, at nordjyden kunne overtage førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet fra sin teamkammerat Kim Mortensen, Vemmelev, der slet ikke kunne få klaveret til at spille på Sturup Raceway. Vestsjællænderen blev blot noteret for en sjette- og en femteplads i DM-sammenhæng, og dermed er han ikke bare blevet passeret af Marco L. Sørensen, men også af Christian Markussen og Ronni Jensen, Næstved, i DM-tabellen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Markussen
  • Sturup Raceway
  • 27/05/07 - Sturup Raceway - F1800
  •