Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Andre kørere vil til fadet på Sturup Raceway

Advan Cup 
24/05/07 
Yokohama

Mere end 30 deltagere stiller til start i Advan Cup ved Copenhagen Racing GP
Da sæsonen i Advan Cuppen startede først på måneden på FDM Jyllandsringen, var der en mand, som dominerede begivenhederne i den helt store stil. Det var Kim Lund, Silkeborg, der med hurtigste omgang i tidtagningen og sejre i begge heats scorede maximumpoints og dermed satte en tyk streg under det faktum, at han er regerende Danmarksmester i klassen for de serienære standardvogne.
 

Men ved weekendens Copenhagen Racing GP på Sturup Raceway tegner tingene til at blive anderledes. Den suveræne start på sæsonen betyder nemlig, at Kim Lund er blevet tildelt den maksimale succesballast på 80 kg, som hans Peugeot 307 skal have monteret denne gang. Hermed tegner konkurrencen til at blive mere jævnbyrdighed, men der er også deltagere i det mere end 30 bils store felt, som mener at have noget ekstra i baglommen denne gang.

En af dem er Kim Holmgaard, Aalborg. Han er i gang med sit andet år med en Seat Leon, som i premieresæsonen viste sig at være mere end drilsk.


Efter indkøringsproblemer i sin Seat Leon føler Kim Holmgaard (6), at han er på rette vej i Advan Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har fundet en meget professionel partner, som har hjulpet mig med bilopsætning og motorjustering,” fortæller nordjyden. ”Han arbejdede på bilen en hel dag, og det lykkedes os at finde godt et sekund i bilen i forhold til tidligere. Vi har testet på Padborg Park, hvor jeg kørte på omgangstider, som kunne matche de hurtigste i klassen fra sidste år, så jeg synes, at vi står godt rustet, selv om det godt kan blive svært, hvis der kommer regnvejr i weekenden.”

De tre baner, Advan Cuppen gæster i år, er vidt forskellige. Hvor Padborg Park og Ring Djursland er forholdsvis flade, så bliver det mange kurver, stigninger og fald, som kørerne bliver konfronteret med på Sturup Race i Skåne.

”Den kræver en noget anderledes indstilling af bilen, men jeg føler, at vi også har den del på plads. Som udgangspunkt synes jeg, at vi er ved at have fundet farten, for på Jyllandsringen satte jeg nogle af de hurtigste omgangstider i klassen, og så har vi senest simuleret et set-up til Sturup, som jeg følger mig meget fortrøstningsfuld med,” siger Kim Holmgaard.

”Vi skal jo heller ikke forvente, at kørere som Kim Lund og Thue Kristensen, som dominerede det første løb, kan være fremme på samme måde på grund af den ekstra vægt, de skal have med. Der bliver så også andre, som bliver skrappe som f.eks. Anders Majgaard i sin nye BMW, men jeg vil da gøre mit til, at han ikke kommer for langt frem. Jeg vil da gøre mit til, at jeg kan komme på skamlen,” ler nordjyden.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Sturup Raceway
 • 27/05/07 - Sturup Raceway - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her