Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kasper Nyman Andersen i kamp

DM Rally 
23/05/07 

med elementernes rasen i DM 1 i Rally
En samlet placering som nr. 18 ud af 51 biler er et godt resultat for årets rallytalent 2006. Det var debut på dansk jord for Kasper Nyman Andersen , idet det var første løb for den 19-årige rallykører fra Brørup med den gule Suzuki Swift i Danmark.
 

74 biler fra hele Danmark havde tilmeldt sig til Rally Sorø som blev afviklet lørdag d. 19. maj.

Det var Slagelse Auto Sport som var arrangør af Rally Sorø og det forløb uden de store problemer. Mange mennesker havde valgt at tilbringe lørdagen med at snuse benzindunst og høre hvinende dæk.

Løbet var en blandet oplevelse og gav hurtigt udfordringer til den unge rallykører.

Ved starten på den første prøve begyndte det at styrtregne. ”Vi forventede ikke regn og havde monteret slicks dæk, hvilket betød at vi ikke kørte stærkt – vi skulle bare igennem prøven” husker Kasper Nyman Andersen. ”Det blev ikke bedre på prøve 2. Vejene var nu våde og vi lagde godt ud men det var mere vådt end forudset og vi måtte lige en lille tur ud på en mark med et lille tidstab til følge.

På dagens fjerde prøve måtte vi igen af vejen i en nedbremsning og vi kørte atter ved siden af vejen og brugte i nærheden af 30 sekunder mere end hvis vi var kommet igennem uden problemer.

”Jeg kender endnu ikke bilen så godt og vil helst køre i tørvejr” udtaler Kasper Nyman.

Det var dog ikke kun Kasper Nyman som havde problemer med vejret. Deltagerne skulle køre 3 prøver inden der var service og dækskifte og det fik biler med tohjulstræk – som Kaspers – til at miste fart i forhold til de firhjulstrukne som godt kunne stå fast i regnen.

Efter prøve 4 stoppede regnen og det blev tørvejr.

Herefter begyndte det at gå bedre for Kasper Nyman og co-driver Claus Kammersgaard . ”Bilen kørte rigtig godt og jeg følte helt klart at jeg havde styr på den” fortæller Kasper Nyman. Det var også at se på tiderne, som blev betydeligt forbedret. Kasper Nyman og Niki Bjerg som kører i samme klasse i en identisk bil kæmpede nu om at få de hurtigste tider på dagens 6 sidste prøver. Niki Bjerg var på hjemmebane og kørte ualmindelig stærkt og det var da også kun 2 prøver Kasper Nyman var hurtigst af de 2.

Kasper Nyman og co-driver Claus Kammersgaard kørte et godt rally og har fået 100 km hastighedsprøver ind på erfaringskontoen. ”Det var en ok præstation vi viste i Rally Sorø”, konkluderer Kasper Nyman. ”Vi kørte hurtigere og hurtigere i løbet af dagen, så det var ærgerligt, at vi laver ”dumheder” i starten af rallyet. Men det er jo en del af rally, - så det ved vi til næste løb”.

Vivi Byrnel


Læs mere om:
  • Kasper Nyman Andersen
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: