Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP – McLaren preview

Formel 1 
22/05/07 

Frontkæmperen i Formel 1 feltet – McLaren – har stor succes i år. Kan den omsættes til den langsomme bane i Monaco? Det er noget helt andet end andre baner.
 

McLaren fører i det samlede regnskab for konstruktører, ligesom begge McLaren kørere også indtager de 2 øverste placeringer i kørernes mesterskab. Kampen med Ferrari som den alvorlige konkurrent er dog yderst tæt. Kun ganske få points skiller de to parter. Det minimale forspring ønsker McLaren teamet helt klart at udbygge. McLaren er det mest vindende team i Monacos gader gennem tiden. Fra og med 1998 har McLaren hentet 4 sejre her. Og i år har man vinderen fra sidste år Fernando Alonso i teamet, og mon ikke han godt kan finde på at vinde her for andet år i træk. Man skal dog tilbage til 1994 – 1995 for at finde seneste dobbeltsejr på kørersiden. Man skal også regne med Lewis Hamilton der de seneste 2 gange han har kørt på banen – i henholdsvis Formel 3 Euro og GP2 – har vundet her. Hamilton kender derfor banen godt nok til også at have en stor chance for at vinde her.


Kan Alonso gentage sejren fra sidste år?
(Foto: Motorsporten.dk)

McLaren teamet tilbragte 4 dage på Paul Ricard banen i Frankrig i sidste uge hvor man forberedte sig på de 2 næste Grand Prixer, som må siges at være meget forskellige. I forholdt til Monacos GP, testede man med fokus på aerodynamik og mekanisk setup. Det mekaniske setup er af vital betydning netop i Monaco, hvor camber og toe er indstillinger som bare skal passe. Man har også eksperimenteret lidt med forskellige ridehøjder på bilerne. Her vil teamet dog ikke afsløre hvad man vælger.


Hamilton vil gerne forsætte sin sejrsstime i Monaco
(Foto: Motorsporten.dk)

Kørerne er begge bekendte med banen. Alonso fremhæver at responsen på frontvingen og forenden af bilen i det hele taget skal være optimal, således at man kan komme hurtigst muligt på gassen ud af svingene. Hamilton vil måske nok være lidt mere forsigtig i starten af Grand Prix dagene end ellers, da han nu sidder i en kraftigere bil end tidligere, men ellers er den talentfulde og dygtige englænder for så vidt ikke særlig bekymret for racet. Han ved nok hvordan banen skal køres fra tidligere besøg – senest i GP2 serien i sidste sæson. Især Norbert Haug er dog ude og belære kørerne om tidligere tiders resultater. Dette er som han siger, en ny sæson med nye biler, og så kan man ikke bruge statistikken til ret meget. Derfor gælder det at kørerne tilpasser sig banen hurtigst muligt, og så arbejder videre derfra.

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Monte Carlo
  • 27/05/07 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •