Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Mmotorsport ved DM1

DM Rally 
21/05/07 

M-motorsport med i front ved 1. afdeling af Det Danske Mesterskab i Rally 2007
M-motorsport alias Michael Pedersen og Claus Amstrup fra hhv. Vejle og Egtved deltog i weekenden ved 1 afdeling af det danske mesterskab i rally 2007, der blev kørt på vejene omkring Sorø og Slagelse.
 

Efter holdets nedtur, med defekte bremser, i forbindelse med det Hollandske mesterskab for 3 uger siden var det med en vis spænding og sommerfugle i maven holdet stillede til start i Slagelse, ydermere var det første gang holdet stod overfor at skulle måle sig med de øvrige bejlere til det danske mesterskab 2007. Det har vist sig at de nye afgiftsregler, med afgiftsfritagelse, for biler der udelukkende anvendes til motorløb har medført at rigtig mange har været ude at investere i nye rallybiler, således er det det mest spændende felt der nogensinde har været at finde i Danmark, alene i klassen hvor M-motorsport deltagere deltager ca. 10 andre Mitsubishi, 3 Subaru Imprezza,

Michael og Claus var klar over at der skulle køres stærkt fra starten, de var dog også enige om at der ikke skulle køres over evne. På prøve 1 var der dog allerede optræk til problemer idet starten blev udsat pga. problemer med tidtagningen, hvilket medførte at bla. Michael og Claus kom til at starte prøven på tørvejrsdæk og at der i ventetiden kom nogle kraftige regnskyld. At køre på såkaldte ”slicksdæk” i regnvejr er ligesom at køre i grøn sæbe, hvilket også medførte et tidstab på godt 20 sek. i forhold til de hold som var startet ud før det begyndte at regne, oveni dette begynde elektronikken at drille med nogle periodiske fejl så starten var ikke noget at råbe hurra for.

Inden prøve 2 fik Michael imidlertid styr på elektronikken og vejene var tørret noget op i mellemtiden, Michael holdt fanen højt og serverede her en top 3 placering.

Efter at servicemandskabet fik lokaliseret og repareret elektronikken forløb dagen fint, Michael eksperimenterede lidt med dæk set-uppet for at finde den rigtige compound (gummiblanding) til de forskellige forhold, holdet lå således hele tiden i top 5 generelt, med flere gange at køre den anden hurtigste tid på prøverne og endte på en samlet 3 plads i klassen og en 4 plads generelt kun 20 sekunder efter den forankørende. Alt i alt et tilfredsstillende resultat når forholdene tages i betragtning og at der er 3 år siden Michael har siddet bag rattet i en rallybil i DM sammenhæng og at han først skal til at lære den nye bil at kende for alvor.

Løbet blev vundet af en anden Mitsubishi kører, den tidligere danske mester Morten Karl fra Svenstrup foran Chr. Jensen i en Subaru Imprezza, medens Martin Johansen, Kolding kilede sig ind på 3 pladsen i en lille hidsig Suzuki S1600 kun 20 sek. foran M-notorsport med Michael Pedersen ved rattet.

Næste gang holdet skal til start ved DM er på Mors d. 16. juni, Michael ser fortrøstningsfuld på ”opgaven” men er klar over at der skal gives gas fra første meter og at der ikke er plads til den mindste fejl, uden at man bliver straffet i det skrappe selskab.

sbn


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •