Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

SSC Festival

Special Saloon 
21/05/07 

D. 26 til 27 Maj 2007, er der lagt op til godt ræs, spændende biler og lækker lyd til øregangene når der på Ring Djursland afholdes Special Saloon Car (SSC) Festival.
 

Det specielle ved denne weekend at der skal køres hele tre løb i det danske SSC mesterskab, men ud over dette er der indbudt gæster fra Norge og Sverige som skal køre med. Dette medfører et noget større felt end normalt, og man har derfor valgt at dele klassen op så der bliver plads til alle, og der klasserne imellem byder på tæt og spændende ræs. Gruppe 1 kører for sig selv, mens Gruppe 2 og 3 kører sammen. Da løbene tæller med i det nordiske mesterskab, Nordic Yokohama Trophy, så bliver der ikke givet ved dørene, men der vil blive kæmpet om positionerne.


Henrik Pedersen besøger igen SSC Festival med sin smukke Marcos LM600
(Foto: Spider-Web.dk)

Ud over den danske SSC serie, er der til SSC Festival også indbudt gæster fra Tyskland, som skal køre to afdelinger af Spezial Tourenwagen Trophy (STT). Disse to løb tæller med i deres mesterskab, så er det ikke et par enkelte biler der dukker op og kører noget parade kørsel, men hele det tyske felt der vil kæmpe for hvert et point. I det tyske felt kan man finde spændende biler som f.eks. en Marcos GT2 ført af danske Henrik Pedersen, og en Chrysler Viper GTS-R ført af tyske Pertti Kuismannen.

Dette skulle bidrage til en uhørt mængde hestekræfter, masser af spændende biler samt sprød motorlyd i alle spektre til øregangene.


Biler i alle udformninger og klasser er kendetegnet for SSC Festival
(Foto: Spider-Web.dk)

Små hidsige maskiner i form af 250cc Go Karts er også inviteret til SSC Festival for at køre to afdelinger af det nordiske mesterskab, og det er en kendsgerning at der køres tæt og hårdt ræs i karting klasserne, så dette er også noget publikum kan se frem til.

Til sidst til denne festival er der som noget nyt blevet arrangeret landskamp. Dette går ud på at 7 kørere fra henholdsvis Danmark, Norge og Tyskland skal dyste i et løb over 14 omgange efter det danske SSC reglement. Så kan det virkeligt komme til kende hvordan de forskellige landes biler og kørere står i forhold til hinanden når de ruller ud på banen for at forsvare deres nationalitet.

Alt i alt bliver det en weekend med spændende biler man normalt ikke ser i dansk motorsport, og hestekræfterne vil blive sluppet løs i større mængder en man kommer til at se resten af den danske motorsports sæson, og så må man ej forglemme den fortræffelige lyd disse maskiner kan afgive.

Special Saloon Car
Jacob Spring


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 27/05/07 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her