Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Nordeuropas vildeste biler på Ring Djursland

Special Saloon 
22/05/07 

Special Saloon Car Festivalen får deltagelse fra Norge, Sverige og Tyskland
Det bliver en række af Nordeuropas vildeste biler, der indtager asfalten, når Ring Djursland lørdag den 26. og søndag den 27. maj arrangerer sin Special Saloon Car Festival. Det er tredje gang, at festivalen afholdes, og pinsens udgave tegner til at blive den hidtil bedste af slagsen.
 

Siden den første udgave i 2005 er Special Saloon Car Festivalen vokset støt, og årets udgave vil således ikke bare tælle løb til både de danske og norske mesterskaber, men som noget nyt også det tyske mesterskab.

Det er den tyske Spezial-Tourenwagen-Trophy, der har valgt at tage den kuperede racerbane ved Tirstrup med på sin løbskalender, som også omfatter afdelinger på bl.a. Grand Prix-banerne Nürburgring og Hockenheim. Spezial-Tourenwagen-Trophy har i år deltagelse af hen ved 30 kørere, men det er dog deres biler, som tiltrækker sig den største opmærksomhed. Enten er der tale om sportsvogne, der fra fabrikkens side er konstrueret med race for øje, eller også er de blevet ombygget til den helt store guldmedalje.


(Foto: STT / Patrick Holzer)

Spezial-Tourenwagen-Trophy-feltet anføres af Pertti Kuismanen, Finland, der kører i en Chrysler Viper, som med sine godt 500 hestekræfter vil blive en oplevelse på Ring Djurslands langsider. Her skal den tage kampen op mod en stribe hårdt pumpede Porscher med tyskerne Michael Irmgartz, Robert Römer, Robert Wallenborn og Michael Schrey bag rattet. Med i topstriden finder man også et par fyrige Chevrolet Corvetter, men ellers er feltet i Spezial-Tourenwagen-Trophy meget righoldigt og varieret. Således vil man i klassen også kunne opleve kraftigt modificerede Volkswagen Golf, Mercedes 190 og BMW-modeller.

Feltet i den store tyske serie har dog også et dansk islæt, idet Spezial-Tourenwagen-Trophy i år har deltagelse af tre stærke hjemlige kort. Det er Hans Henrik Pedersen, Sporup, som kører en Marcos LM600, den tidligere Danmarksmester Johannes Graversen, Hinnerup, som stiller op i sin Fiat X1/9 Turbo, mens Lars Schönemann, Hillerød, deltager i en Porsche 993 GT2. Og sjællænderen gør det godt. Ved den seneste afdeling på Oschersleben kørte han en tredjeplads hjem i det stærke felt.

Med Spezial-Tourenwagen-Trophy på programmet vil publikum kunne opleve intet mindre end ni løb med de voldsomme Special Saloon Cars. Udover den tyske klasses to løb køres der tre løb for de danske og norske gruppe 1-biler såvel som for de heftigere gruppe 2- og 3-biler, og det hele afsluttes med en landskamp. Her deltager de syv hurtigste kørere fra henholdsvis Danmark, Norge og Tyskland.

Morten AlstrupLæs mere om:
  • Ring Djursland
  • 27/05/07 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her