Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP – BMW Sauber preview

Formel 1 
22/05/07 

BMW Sauber forsætter med at imponere. Formen bliver holdt og man er nu på en sikker 3. plads i den samlede stilling. Til gengæld er der langt til toppen.
 

BMW Sauber teamet gør det teamet skal. Være med i toppen, men afstanden til de to øverste team er stor, måske for stor. Det eneste man kan gøre er at hænge på og håbe på udfald fra de to store i front. Det kan da også lykkes men der er nok for længe imellem. Men måske giver Grand Prixet i Monacos gader en mulighed. Her er topfarten ikke den afgørende faktor, men der imod en god, fast og hurtig rytme på den særprægede bane. Vanen tro har BMW Sauber lige som alle andre teams forberedt sig på dette gadeløb. Og alle kommer sikkert med et næsten ens setup. Maksimum downforce, men så kommer forskellene så i de enkelte opsætninger.


Nick Heidfeld
(Foto: BMW Sauber)

Nick Heidfeld er en rutineret ræv på banen, mens Robert Kubica kører her for første gang i Formel 1. Banen er dog ikke ukendt for Kubica der har kørt her tidligere blandt andet i World Series of Renault. Kubica føler det heller ikke som et stort problem at skal køre her. Hans indlæringsevne på nye baner er forbløffende hurtig og god.


Robert Kubica
(Foto: BMW Sauber)

Heidfeld havde problemer med gearkassen i Spaniens GP, men allerede inden dagen var omme, havde man fundet årsagen. Hjemme på fabrikken gik man straks i gang med at rette den, og ændringen er blevet testet på Paul Ricard i sidste uge – og den virker. Willy Rampf afslører at man i Monaco vil bruge en anden type frontaksler end ellers. Belastningen er væsentligt anderledes her end andre steder. Frontakslen er specielt udviklet til racet i Monacos gader. En af ændringerne skulle blandt andet bestå i at man søger at få raceren til at dreje skarpere end på andre baner. Især Loews Corner kræver en skarp inddrejning. Den positive stemning i teamet kan man ikke skjule. Sæsonens resultater hidtil, er for så vidt i orden, og man er med i toppen. Konkurrenterne er et stykke efter. Dette forspring skal udbygges i Monacos smalle gader.

Dons

Læs mere om:
  • Nick Heidfeld
  • Robert Kubica
  • BMW Sauber F1 Team
  • Monte Carlo
  • 27/05/07 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •