Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Våd start på DM sæsonen

DM Rally 
22/05/07 

I Tyskland, for nyligt, var Ib Kragh tildelt start nummer 1, men til DM-1 var det et flot tretal som prydede siden af Clioen.
 

Det blev en noget speciel start på årets første DM rally. ”Vi holder på prøve 1 som 3. bil og Martin sendes ud på rundbanen først. Vi andre skulle af sted efter 30 sekunder, men intet sker. Martin kommer rundt, først en gang, og så endnu en, hvilket vi er ret uforstående overfor. Det viser sig at der har været problemer med noget tids udstyr, og desværre for os der ikke kom af sted til tiden, når regnen at sætte ind inden vi kommer ud på prøven. Der holder vi så på 4 blanke dæk, men Martin har kørt prøven i tørvejr. Allerede her bliver vi sat 23 sekunder bagud”, fortæller Ib. Ikke just den start han havde håbet på og værre bliver det, da bilen, 5 prøver før mål, taber effekt og dermed også fart. Det bliver kun til en 7. plads i løbet, og en plads som nr. 3 i klassen. Et uheldigt dæk valg, gjorde at Brian Madsen nåede forbi inden målstregen.


(Foto: Allan Post)

”Lidt ærgerligt, men lad os se positivt på det, vi har nu kørt vores første rally i DK med Clioen, vi har lært en del og har stadig en masse at lære”, fortæller Ib der, når bilen fungerede optimalt, kørte fine tider som matchede de tider Martin Johansen kørte og han har kørt i klassen i flere år og har dermed et langt bedre kendskab til denne biltype. ”Da bilen mistede fart, valgte jeg at bremse noget senere end normalt, og her fandt jeg ud af at Clioen bare klæber til vejen og suser rundt i svinget, som om intet var hændt, og det er jo noget vi kan bruge til næste løb”, fortæller Ib. 7 biler inden for det første minut, vidner om hvor tæt et opgør det har været. Bilerne med træk på alle 4 hjul havde en fordel i det våde vejr, og de lange lige stræk på nogen af prøverne, er ikke Clioens livret. Et godt og vel tilrettelagt motorløb, selvfølgelig præget at regnen på de første prøver.

Der er 4 uger til næste DM og nu skal det vurderes om den tekniske defekt på Clioens motor gør, at der skal bestilles en ny, nu her med det samme, eller om man skal satse på at reparere den gamle så den er klar.

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Slagelse
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •