Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Le Mans - vejrguderne legede med

Moto GP 
20/05/07 

Det så ud som om VM-duellen mellem den unge 21-årige Casey Stoner og mega-stjernen, den 7-dobbelte verdensmester Valentino Rossi skulle fortsætte i årets femte afdeling af MotoGP verdensmesterskabet, som søndag eftermiddag fandt sted på den berømte Le Mans racerbane i Frankrig.
 

Oven i købet så det ud til, at Rossi skulle have opbakning fra sin team-kollega i Fiat Yamaha teamet, amerikaneren Colin Edwards, for Edwards havde scoret sin karrieres første pole-position i MotoGP.


I Frankrigs Grand Prix var der lagt op til endnu duel mellem Valentino Rossi og Casey Stoner med Rossi-support fra team-kammeraten Colin Edwards, som startede fra sin karrieres første pole-position (Billedet: Rossi og Edwards). Men vejrguderne legede med – til Stoners fordel. VM-duellen fortsætter allerede om to uger på Rossi og Fiat Yamaha teamets hjemmebane i Toscana.
(Foto: Scandinavian Racing Press / Vivi Siiger)

Men sådan kom det ikke til at gå. Få minutter inden starten begyndte det at regne, regnen tog til undervejs i løbet og dermed var det vejrguderne, der havde mest at skulle have sagt. Ingen af deltagerne havde tidligere kørt deres nye 800 ccm MotoGP motorcykler i regnvejr – for det har holdt tørt i årets første fire Grand Prix’er. Derfor var forløbet umuligt at forudsige, også for kørerne selv, der følte sig frem med deres kraftige 220-hestes maskiner på den ultra glatte asfalt.

Det blev imidlertid Stoner, der trak det længste strå i VM-duellen, for han sluttede på 3.pladsen, mens Rossi blev sendt ned som nr. seks. Men det var Stoners australske landsmand, Chris Vermeulen, der kørte sin Suzuki til sin karrieres første Grand Prix triumf og Suzukis første GP-sejr i omkring syv år.

På 2. pladsen kom sidste års vinder, italieneren Marco Melandri men et andet overraskende resultat gik til tyskeren Alex Hoffmann, der med en 5.plads opnåede sit bedste resultat nogensinde i MotoGP.

Med 3. pladsen til Stoner øgede australieren sin VM-føring. Australieren har nu ialt 102 VM-points mod Rossis 81. På den anden side var Rossi længere bagude på samme tidspunkt i sæson-forløbet sidste år – og alligevel førte han VM inden den afgørende sæsonfinale på Valencia for blot fem måneder siden.

Næste Grand Prix i MotoGP verdensmesterskabet finder sted på Rossi og Fiat Yamahas hjemmebane i Toscana. Det er Mugello racerbanen, der lægger asfalt til et af sæson’ens hurtigste Grand Prix’er – som vises ”live” på Eurosport søndag d. 3 juni.

Resultat, MotoGP Verdensmesterskabet
5. afd., Le Mans, Frankrig

MotoGP:
1. Chris Vermeulen (AUS), Suzuki, 50’58,713s
2. Marco Melandri (ITA), Honda, +12,599s
3. Casey Stoner (AUS), Ducati, +27,347s

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), Aprilia, +43m12,237s
2. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, +0,156s
3. Alex de Angelis (RSM), Aprilia, +2,733s

125 cc.:
1. Sergio Gadea(SPA), Aprilia, 41m50,112s
2. Lukas Pesek (CZE), Derbi, +0,478s
3. Bradley Smith (GBR), Honda, +2,963s

VM-stillingen efter Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 102 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 81 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 62 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 120 pts.
3. Andrea Dovizioso (ITA), 88 pts.
2. Alex de Angelis (RSM), 75 pts.

125 cc.:
1. Lukas Pesek (CZE), 91 pts.
2. Gabor Talmacsi (HUN), 82 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 76 pts.

Scandinavian Racing Press i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha
Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Le Mans
  •