Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

MSS starter ny sæson på Padborg Park

Baner 
17/05/07 

Den sønderjyske klub står bag fem store motorløb i den nye sæson
Foråret er kommet, og dermed kan endnu en del af det omfattende aktivitetsprogram i Motor Sport Sønderjylland tage sin begyndelse. Året er for længst startet med både klubrally og gokartkørsel på banen i Skærbæk, og nu begynder sæsonen så også på Padborg Park. Her står den sønderjyske klub bag fem store løb i 2007, hvor man kan præsentere et bredt og alsidigt program.
 

Det hele starter i den første weekend af juni, hvor man om lørdagen lægger ud med den vel nok mest krævende banesportsdisciplin, langdistanceløb. Over fire timer skal hen ved 50 mandskaber kæmpe om at tilbagelægge flest omgange på Padborg Park, og det bliver ikke bare en prøvelse for de 2-3 kørere, som på skift sidder bag rattet af hver bil. Også deres mekanikere kommer til at spille en stor rolle, når de i pitten skal tanke benzin og skifte hjul på bilerne med et minimum af tidstab.

Dagen efter er det godt 75 forskellige historiske racerbiler fra perioden fra anden verdenskrig og frem til 1976, som indtager racerbanen. Det er modeller som Ford Cortina, BMW 2002 og NSU TT, der kæmper skærm mod skærm, og blandt deltagerne finder man også Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.


(Foto: Motor Sport Sønderjylland)

Tre gange i år skal Motor Sport Sønderjylland afvikle løb med Danish Touringcar Championship på Padborg Park. Det sker i weekenderne 23.-24. juni, 18.-19. august og 22.-23. september, og selv om klubben adskillige gange har stået bag løbene i den tungeste klasse i dansk motorsport, så byder sæsonens løb også på nye udfordringer for klubbens store stab af officials og frivillige. Afviklingsformatet er siden sidste år blevet ændret med bl.a. flyvende starter og tre heats mod tidligere to, men Motor Sport Sønderjylland føler sig godt rustet til de prøvelser, som de tre kommende DTC-weekender vil give.

Motor Sport Sønderjylland slutter årets sæson på Padborg Park senere end tidligere, idet finalen er henlagt til den første weekend af oktober. Her kører man atter to vidt forskellige løbsprogrammer på de to dage. Lørdagen er helliget den fire timer lange finale i Danish Endurance Championship, mens nogen af verdens mest eksotiske og dyre sportsvogne indtager banen om søndagen.


(Foto: Motor Sport Sønderjylland)

Det er den nordiske Ferrari Scandinavia Challenge, der har valgt at henlægge sin sæsonfinale til Padborg Park, hvor man søndag den 7. oktober kan opleve stribevis af flotte Ferrari 355-, 360- og 430-modeller. Og der bliver ikke tale om parade- eller opvisningskørsel. I Ferrari Scandinavia Challenge bliver der givet gas og gået til stålet, selv om det så måtte koste en skærm på en af de røde biler.

Motor Sport Sønderjyllands arrangementer på Padborg Park:

2.-3. juni
Danish Endurance Championship (langdistanceløb over 4 timer)
Historiske racerbiler med bl.a. HKH prins Joakim

23.-24. juni
Padborg Open – 4. afdeling af DTC-mesterskabet

18.-19. august
Augustløbet – 5. afdeling af DTC-mesterskabet

22.-23. september
Padborg Super Prix – 7. afdeling af DTC-mesterskabet

6.-7. oktober
Finale i Danish Endurance Championship
Finale i Ferrari Scandinavia Challenge

Motor Sport Sønderjylland
Jørgen Rasmussen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 02/06/07 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      FDM testdag