Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Le Mans

Moto GP 
19/05/07 

Stoner-Rossi duellen fortsætter
I den kommende weekend fortsætter dramaet i MotoGP verdensmesterskabet – duellen mellem den blot 21-årige Casey Stoner, der kører Ducati, og den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi på Fiat Yamaha. Og stedet er intet ringere end den berømte Le Mans racerbane i Frankrig.
 

Ved sæson-starten var Valentino Rossi stor favorit. Men allerede i sæson-premieren viste Ducati tænder og Stoner tog sin første Grand Prix sejr med Rossi lige i baghjulet. I de efterfølgende tre Grand Prix’er vandt Stoner de to og Rossi et enkelt. Nu kommer man til en bane, der ikke i samme grad favoriserer Ducati’en – hér har Rossi måske en chance. Forudsat det ikke går som i fjor, hvor italieneren mistede en sikker sejr på grund af tekniske problemer.


Valentino Rossi førte Frankrigs Grand Prix sidste år inden et teknisk problem fratog ham sejren. På søndag går det løs i Le Mans påny, hans Fiat Yamaha fungerer optimalt og Rossi er igen storfavorit.
(Foto: Vivi Siiger)

”I Kinas Grand Prix fungerede motorcyklen perfekt,” fastslår Valentino Rossi imidlertid. Kinas Grand Prix var det seneste løb i MotoGP VM men banen var meget forskellig fra Le Mans banen, hvor man i MotoGP sammenhæng benytter den kortere Bugatti-bane, som dog også inkluderer det kæmpemæssige og velkendte start-mål kompleks.

Banen er det, man populært kalder en ”stop-and go” bane med kraftige nedbremsninger fulgt af sving og efterfølgende acceleration – modsat baner, hvor gentagne retningsskifte og hurtige kurver giver en mere flydende kørsel. Det stiller anderledes krav til motorcyklernes affjedring og geometri.

Frankrigs Grand Prix transmitteres som altid på Eurosport. Denne gang sendes der ikke bare fra kvalifikationskørslerne lørdag eftermiddag men også fra den frie træning lørdag formiddag – og søndag er der fuld dækning af løbene i alle tre VM-kategorier.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 86 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 71 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 49 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 95 pts.
3. Andrea Dovizioso (ITA), 68 pts.
2. Alex de Angelis (RSM), 59 pts.

125 cc.:
1. Lukas Pesek (CZE), 71 pts.
2. Gabor Talmacsi (HUN), 69 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 67 pts.

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM:

Lørdag den 19. maj:
09:30-11:15 - Fri træning.
13:15-15:00 - Kvalifikation i 125 ccm og MotoGP.

Søndag den 20. maj:
09:45-15:00: Løb i alle tre klasser


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Le Mans
  •