Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Alle racerkørere har en hjemmebane

WTCC 
18/05/07 

- gælder det også for en racerbil?
I det tilfælde må SEAT Leon klart have hjemmebane i weekends 5 & 6 afdeling af verdens mesterskabet for standard biler som køres på den spanske bane Richardo Tormo i Valencia.
 

Der er nok ingen tvivl om at det spanske SEAT ofte bruger de 4 km racer bane ved Valencia til test og at den dengang helt nye SEAT Leon skulle få sin første sejr på banen i 2005, var bare kæmpe stort.
SEAT møder denne gang op, med et utroligt stærkt team og med en fornyelig sejr i ryggen, da Gabriele Tarquini efter en stærk indsats vandt i 2. løb på Zandvoort, vandt lige foran Augusto Farfus.
Og den 23 årige brasilianer Farfus har bragt sig i føring af VM foran team kollega Tyske Jörg Müller og med italienske Tarquini på 3. pladsen.

3 forskellige bilmærker har allerede haft heat sejrer, og alle 3 førende i mesterskabet har alle vundet på Valencia, hvilket gør det uhyggeligt svært at forudsige hvem der vil kunne vinde denne gang på banen.

FIA har forlænget vægt aftalen, som gav de forhjulstrukne biler 25 kg rabat, efter den totale BMW dominans til 1. afd. i Brasilien, og umiddelbart efter Zandvoort så det klart mere jævnbyrdigt ud mellem de 2 typer biler.

Der stiller hele 4 spanske kører op Jordi Gené (SEAT Sport), Félix Porteiro (BMW Team Italy-Spain), Sergio Hernández (Proteam Motorsport) og et herligt comeback til María De Villota (Maurer Motorsport) i en Chevrolet.

Det er 4. gang der køres et FIA mesterskab for standard biler på banen og interessen er stor i Spanien, 60.000 mennesker fulgte løbet på banen sidste år.

Eurosport sender allerede lørdag kvalifikationen direkte på Eurosport 2 fra kl. 15.30.
Søndag morgen starter det allerede kl. 9.00 med warm up, hvorefter Eurosport 2 igen sender 1. heat direkte fra kl. 10.00 og igen på Eurosport kl. 15.00. 2. heat sendes fra kl. 15.30 på Eurosport.

Husk motorsport week end viser højdepunkter kl. 22.00.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 20/05/07 - Valencia - Ricardo Tormo - WTCC
  •