Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Markus Winkelhock vikar for Tom K på Lausitz

DTM 
16/05/07 

DTM- Tom K stadig sygemeldt
- Le Mans i fare

Spyker F1 testkører, Markus Winkelhock, vil vikariere for Tom Kristensen ved det kommende DTM løb på Eurospeedway Lausitzring, og muligvis også Brands Hatch. Alex Premat er raskmeldt ovenpå bruddet i rygsøjlen. Le Mans deltagelsen ser nu usikker ud!
 


Markus Winkelhock
(Foto: Spyker F1)

Toms fysiske situation er den, at han umiddelbart efter uheldet på Hockenheim restituerede sig meget hurtigt. Det er så åbenbart et meget kendt fænomen for den slags ulykker, hvorpå den videre restituering foregår meget langsomt. Det er denne fase, Tom er i nu, og derfor kan ingen med sikkerhed sige eller gisne om, hvornår han er klar igen.

Det betyder naturligvis, at Toms Le Mans potentielt er i fare. Han holder sig efter råd fra Audis læger i totalt ro, og da det også er i ren fysisk forstand, skal han bygge sin grundform op igen, når hans krop er klar.

Toms egen vurdering af situationen er rimeligt rolig.
Han ved, at han ikke kan forcere noget som helst, og hvis det betyder, at han går glip af endnu et DTM-løb eller i værste fald Le Mans, så er der ikke noget at gøre ved det. For egen regning kan jeg notere, at han i det tilfælde selvfølgelig kan være tilfreds med allerede at have rekorden for flest sejre. Hvis han "kun" stod med seks sejre på Le Mans, tror jeg, han ville have ærgret sig gul og grøn over en spildt chance for en historisk triumf.

Nils Finderup
Tom Kristensens pressechef, Nils Finderup, skriver i sin pressemeddelelse: "Tom Kristensen har i dag været igennem en ny scanning, der har vist, at han endnu ikke er klar til at vende tilbage til racerbanerne. Audis presseafdeling har på den baggrund udsendt vedlagte pressemeddelelse."

"Audis kommunikationschef, Jürgen Pippig, beder alle danske medier om at respektere, at Tom stadig har brug for absolut ro for at kunne vende så hurtigt tilbage som muligt. Han beder også danske medier om at sende alle forespørgsler om interviews, citater fra Tom, hans fysiske tilstand, chancerne for at blive klar til Le Mans, fotos etc. direkte til Audi Motorsport."

Den 26 årige Markus Winkelhock, vil i den kommende weekend vikariere for en stadig sygemeldt Tom Kristensen. Tyskeren bliver fløjet direkte fra Spyker F1 testen på HTTT Paul Ricard torsdag eftermiddag. ”Jeg er utrolig glad for at få denne chance fra Audi, selvom jeg godt ved hvor vanskeligt det bliver. Jeg har fulgt hvert eneste løb, siden jeg forlod DTM. Forskellen i præstationerne mellem bilerne er nu minimale, specielt i år.”

Audi Motorsport chef, Dr. Wolfgang Ullrich, ser således på det: “Jeg er glad for at Alexandre er rask igen, og kan køre for Audi Sport Team Phoenix på Eurospeedway. Det er klart, at vi alle havde håbet at Tom kunne køre igen. Men desværre så har han behov for yderligere hvile, for at komme sig ovenpå sin voldsomme ulykke. På dette tidspunkt, er lægerne ude af stand til at forudsige, hvornår han kan blive hundrede procent fit igen."

"Tom vil få al den nødvendige tid fra os. Med Markus Winkelhock har vi taget en ung mand ombord, som har demonstreret sit talent i 2004, gennem sin første DTM sæson, og han har gjort et fantastisk stykke arbejde som Formel 1 testkører. Han vil være til rådighed for os fremover, hvis Tom skal være fraværende i længere tid.”


Tom Kristensen
(Foto: Audi Sport)

Winkelhock kørte DTM i 2004, i en et år gammel racer. I den kommende weekend vil han køre Tom Kristensens netop genopbyggede Audi A4 DTM R13, som er en helt ny bil ovenpå Tom Kristensens voldsomme ulykke. Frank Biela og Marco Werner har vikarieret for Alex Premat og Tom K, hvilket ikke var nogen større succes. Således har man i stedet indkaldt Winkelhock, mens Alex Premat nu er raskmeldt.

Alex Premat som ovenpå påkørslen af Tom K fik et brud i rygsøjlen, er nu raskmeldt: ”Jeg har arbejdet på at forbedre min fitness, alt lige fra vægttræning til jogging. Rehabilitetsprogrammet var meget intensivt. Jeg er tusinde procent motiveret.”

Jeg er meget lettet over at kunne returnere så tidligt ovenpå et så voldsomt uheld. Jeg ser frem til at gense mit team, og returnere til Audi familien. Jeg vil gerne have et godt resultat, efter at have været væk fra DTM scenen i en måned. Tre kørere i ældre biler har overtaget podiet, sidste gang på Oschersleben, hvilket jeg naturligvis rigtigt godt kunne lide. Dette viser at DTM konceptet virker. I realiteten kan alle kørere score point.”

Frank Biela som vikariede for Tom Kristensen på Oscherleben, og gjorde bestemt ikke noget specielt godt stykke arbejde, vil i stedet koncentrere sig om det kommende Le Mans løb den 16 – 17. juni.

Hvorvidt Markus Winkelhock vil deltage i Le Mans for Tom K, er svært at vurdere for indeværende. Men som det ser ud nu, er det meget tvivlsomt at den i Le Mans henseende uerfarne Winkelhock vil blive aktuel i den forbindelse. Hvis man læser indenad, tyder meget også på at Tom K er sygemeldt ved DTM løbet på Brands Hatch, umiddelbart før Le Mans!

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Markus Winkelhock
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Abt Sportsline
  • 20/05/07 - Lausitzring - DTM
  •