Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Hestekræfterne mødes på Nisseringen 2. Pinsedag

Rallycross 
15/05/07 

Mange tusinde hestekræfter mødes, når der traditionen tro køres motorløb på Nisseringen ved Næstved 2. pinsedag.
Disse hestekræfter fordeles i over mere end 50 rallycrossbiler og næsten ligeså mange motocrosscykler, der igen er fordelt i en klasse for sidevogne og solocykler.
 

Rallycross køres i 5 forskellige klasser, hvor bilerne i division 1 er de hurtigste med omkring 500 HK, og da de samtidig har firehjulstræk, kan de accelerere fra 0-100 km/t på omkring 3 sekunder. I denne klasse sejrede den unge Jakob Teil Hansen, Slagelse i Ford Escort RS over sidste års danmarksmester Bruno Hansen, Fyn i Ford Puma ved den første DM-afdeling, der blev afviklet i Tyskland. Det bliver spændende at se, om det unge talent kan gentage succesen på Nisseringen, hvor det gælder 2. afdeling af DM. Jakob har det jo ikke fra fremmede, idet faderen Teil Hansen tidligere har givet Nisseringens mange tilskuere spændende løb.

Ved den første DM-afdeling i Tyskland døjede en del af kørerne med motorproblemer, som der ofte er i sæsonstarten, men der er ingen tvivl om, at de skal være klar på Nisseringen, hvis der skal hentes point ind på DM-kontoen. Således måtte Kim Dall, Ringsted nøjes med en fjerdeplads i klassen 0-1600 ccm, og han vil uden tvivl revanchere sig i sin hurtige Toyota Corolla, når det går løs på hans hjemmebane.

I klassen 1600-2000 ccm opnåede Kaj Jakobsen, Ll. Skensved en andenplads i sin VW Golf efter Martin Wunderow, Frederikshavn. Der er heller ikke tvivl om, at Kaj Jakobsen tørster efter en sejr på Nisseringen. Han vil dog nok få hård konkurrence af ikke mindst konen Janne Jakobsen, der måtte udgå i Tyskland med sin nyerhvervede Renault Clio, men også af kørere som Bjørn Hansen, Rønnede i Opel Kadett og Poul Larsen, Næstved i Fiat 131 TC.
Et spændende gensyn bliver det også, at se den tidligere danmarksmester Ronni Jensen, Næstved i sin Peugeot 306. Ronni er ellers blevet fast mand på asfaltbanerne, hvor han har stor succes i Formel Ford.

Claus Grønborg, Vordingborg, der er kendt for sin brede publikumsvenlige kørestil, stiller til start i Opel Manta i klassen over 2000 ccm, og på en dag, hvor tingene kører for ham, vil han være med helt fremme.

Alle 5 klasser i rallycross mixes i de indledende heats efter deres træningstider, således at der er jævnbyrdighed i heatene. Selv om starten er ret afgørende i rallycross, har hver kører mulighed for at benytte sig af et alternativt spor en gang i hvert heat, og da dette er hurtigere end det ordinære spor, giver det mulighed for at avancere nogle placeringer. Tiderne i de indledende heat er afgørende for placeringen til finalerne, der køres særskilt for hver klasse.

Motocross på stor bane
Det er lykkedes Nisseringen at få tildelt en afdeling af DM for sidevogne. Dette indebærer at sidevognene skal køre på den store motocrossbane, som ligger på den modsatte side af bilbanen.
Sidevogne kører om et åbent danmarksmesterskab, hvorfor der også forventes en del svenske ekvipager til start i det 18 mands store felt. Moto cross solo kører også på den store bane, og her ventes hele den danske elite til start.

Der er træning og tidskørsel fra kl. 9, mens de indledende heats starter kl. 11. Finalerne forventes kørt omkring kl. 16.30. Motorbanen er skiltet på Næstved-Rønnede landevejen ved Toksværd.

Næstved Motor Klub / Nisseringen
Tom Nielsen


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •