Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Preview til Utah Grand Prix

ALMS 
15/05/07 

American Le Mans SeriesLøbet i den kommende weekend er det sidste i American Le Mans serien inden Le Mans 2007 og dermed Audi’s sidste officielle optrænden inde testdagen på Le Mans, hvor de i øvrigt for første gang står face to face med Peugeot.
 

Løbet køres på Miller Motorsports Park der er en ordinær racerbane og ikke på en by bane, som der er kørt på de sidste par løb. Banen er den længste der køres i American Le Mans serien med sine 4,5 miles, og layoutet der bør passer til en Audi sejr.

Der kommer 26 biler til start i dette løb, fordelt på 4 klasser:

LMP1 = 4
LMP2 = 8
GT1 = 2
GT2 = 12
I LMP1 klassen er der Audi og de andre. Autocon har nu fået deres helt nye Creation CA06H med Judd motor, så det må begynde at gå bare lidt hurtigere end vi hidtil har set dem.
Intersport Racing kommer iøvrigt med en bil magen til.

Der er kun Audi i den klasse, og i dette løb skal de sætte det hele på plads. De sidste par gange er de blevet slået af Porsche, men det må ikke ske her.
Det vil være en dårlig optakt til Le Mans.

LMP2 klassen er igen kampen imellem Porsche RS Spyder og Acura bilerne, efter de seneste par løb må favoritværdigheden ligge hos Penske Racing og dermed hos Porsche.

BK Motorsports har ikke helt vist det der var forventet af dem med den spændende Lola B07/46 Mazda MZR-R, men de har dog heldigvis ikke tabt modet, og Mazda har jo før vist at de kan bygge sportscars.

GT1 er igen Corvette imod Corvette, forhåbentligt med Jan Magnussen i hovedrollen, om ikke for andet så fordi han om sødagen skal køre Grand Am et andet sted i USA.
Selvfølgeligt håber vi på at Jan kommer hjem med et godt resultat og dermed en god optakt til Le Mans.

GT2 klassen er den absolut største klasse i dette felt, og vi vil igen blive vidne til en benhård fight imellem Porsche 911 GT3 RSR og Ferrari 430 GT, hvor jeg tror Risi Competizione trækker det længste strå og dermed også bliver en af klassefavoritterne på Le Mans.

Vi skal dog ikke kigge forbi Flying Lizard Motorsports og Petersen White Lightning der begge kan levere gode resultater hvis favoritten svigter.

Løbet køres natten imellem lørdag og søndag, dansk tid.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Salt Lake City
  • 19/05/07 - Salt Lake City - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS