Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan Magnussen klarer to løb i USA på en weekend

ALMS
GT Class 

14/05/07 

American Le Mans Series– bliver fløjet med jetfly mellem banerne
At Jan Magnussen ikke kan sige nej til at køre racerløb, er efterhånden kendt for de fleste. Men når kalenderen er fyldt med 29 racerløb, så er der ikke mange muligheder for at presse flere løb ind. Med mindre der da er nogen, der er så ivrige efter at få Jan Magnussen i deres bil, at de får ham fløjet fra det ene løb til det andet, så han kan nå to løb på en weekend.
 

Det er Jan Magnussens præstationer hos SunTrust Pontiac-Riley i Grand-Am, der har givet teamet en ekstra udfordring. Teamet vil gerne have deres kører Max Angelelli som mester i 2007 og derfor hyrede de Jan Magnussen som holdkammerat i de løb, hvor han ikke er optaget af løb for Corvette i ALMS eller Team Den Blå Avis Fleggaard Racing i DTC.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen har kunnet køre de fire første afdelinger af mesterskabet i Grand-Am og sammen med Max Angelelli har han leveret varen og sammen vandt de to den seneste afdeling og de fører nu mesterskabet.

Men til femte afdeling, der afvikles på Laguna Seca i Californien på søndag den 20. maj, er Jan Magnussen optaget af et løb for Corvette i Utah og SunTrust skulle derfor finde en ny holdkammerat til Angelelli.
Men da teamets førstevalg hele tiden har været Jan Magnussen, har man nu valgt at få ham fløjet ind direkte efter løbet, der afvikles på Miller Motorsports Park i Utah sent om lørdagen, så han kan stå klar på Laguna Seca i Californien søndag morgen.


(Foto: Jan Kaiser)

Løbet for Corvette slutter først kl. 20 lørdag aften, så det er en presset tidsplan, men Magnussen er klar og ser frem til udfordringen.
“Jeg er altid klar til et løb ekstra, hvis kalenderen tillader det” fortæller Jan Magnussen. “Og når de så vælger at flyve mig mellem de to løb, så siger jeg ikke nej. Det er selvfølgelig fedt at føre mesterskabet og jeg håber vi har udbygget føringen yderligere efter weekenden. Max og jeg vandt løbet sidste år på Laguna Seca, så det er da selvfølgelig målet igen i år”.
Jan Magnussen vender tilbage til SunTrust og kører flere løb sidst på året.

Det er i øvrigt ikke første gang, Jan Magnussen bliver fløjet med jetfly for at nå to løb på en weekend. I 2004 blev Jan Magnussen således fløjet med privatjet direkte fra Petit Le Mans, som han vandt for Corvette, til finalen i DTC på Jyllands Ringen.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • SunTrust Racing
  • Laguna Seca
  • Salt Lake City
  • 19/05/07 - Salt Lake City - ALMS
  •