Langstreckenpokal

Endelig lykkedes det for Team GRC

15/05/07

Efter to års kamp mod Nürburgrings Nordschleife og den lange distance i firetimers løbene i VLN, lykkedes det lørdag for Team GRC at køre Lotus Sport Elisen over målstregen.

Efter en noget blandet start på sæsonen for Team GRC lykkedes det endeligt at få Elisen til at holde til fire timers race på Nürburgring. Anden afdeling af VLN løbet resulterede i en 149. plads til det danske team.

(Foto: Team GRC)

Forud for løbet havde der dog endnu engang været masser af arbejde på Lotusen. Den specielle racermotor skulle hovedrenoveres, så i løbet af ugen blev den ”originale” 1,8'er lagt i bilen. Det gav bonus i form af en weekend uden mekaniske svigt.

Fredagens træning var afsat til en Nürburgring-debutant, Stewart Lauersen, der skal køre sammen med resten af Team GRCs kørere til 24 timers løbet i starten af juni. I løbet af fredagen kørte Stewart nogle fornuftige tider, på en bane der var våd og fedtet flere steder. Fredagens træning blev dog lidt amputeret, da Stewart blev overrasket af en skarp kurve og fronten på bilen led lidt overlast. Det var imidlertid kun en kosmetisk skade, og med mekanikerens bedste ven, gaffa-tape, blev bilen sat sammen igen, så den var klar til lørdagens løb.

Lørdag morgen bød på qualifying, den forløb uden det store drama og sendte Team GRC ned bagerst i feltet. Med et utal af klasser, og 199 biler til start, er en god placering i klassen ikke lig med en god startposition.

Da løbet startede, var det med Jacob Thomsen bag rattet, og han tog fem omgange på den næsten 25 km lange bane. En hed start med 199 biler og skiftende regn og sol gjorde løbet mere til overlevelse end til race. Efter Jacobs stint var der kørerskift, og Stewart Lauersen satte sig i bilen. Der blev han i elleve omgange, svarende til næsten to timer på den lange bane.

Under hans lange stint forløb racet roligt, og han kunne uden problemer overlade bilen til Jacob Thomsen. Han skulle igen køre 5 omgange men fandt sig godt tilpas og tog en ekstra omgang.

Jan Kalmar kom i bilen men fik kun en enkelt omgang, og det var mest et spil for galleriet. Kørerne skal nemlig have kørt i bilen under løbet, for at det tæller med i tabellen. Med henblik på mulighederne for at få lov til at stille op til 24 timers løbet er det vigtigt, at alle kørere står noteret som deltagere under selve løbet.

Nu skal bilen gøres klar til næste VLN løb hvor Jacob Thomsen og Jan Kalmar deltager. Denne gang bliver det i 24 timer specifikationer med den ”rigtige” motor samt et helt nyt undervogns setup.

Og bagefter er det så 24 timers løbet det gælder! 195.000 tilskuere 235 deltagende biler og 24timer i det grønne helvede. For danske tilskuere er det en glimrende mulighed for at få pudset racer-tilskuer-formen af, før de drager til Le Mans senere i juni.