Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Solid sæsonstart for Søren Zylauv

F1800 
10/05/07 

Søren Zylauv var med i topstriden i Formel Ford åbningsløbet på Jyllandsringen i weekenden
Karrierens første podieplads, som nummer to i weekendens første heat, og en niendeplads i andet heat, var en næsten perfekt start på årets Formel Ford sæson for Søren Zylauv, Holsted.
 

Den 19-årige racerkører var til start for sit nye team X3M-event, der er ejet af racerkøreren Jesper Carlsen fra Varde. Teamet har en fransk Mygale racer fra 1998, som trods alderen er en meget konkurrencedygtig bil.


(Foto: Henrik Nielsen)

Blandt de hurtigste
Til trods for en del nyere racere i feltet var Søren Zylauv hele weekenden mellem de tre hurtigste kørere.

”Da vi ikke vidste så meget om setupet på bilen, var det en kæmpe overraskelse for os alle, at bilen faktisk kørte så godt, som den gjorde. Konkurrencen var utrolig hård i top fem. Alene i kvalifikationen var der blot 0.063 sekund fra nummer et til nummer tre,” siger Søren Zylauv og forklarer:

”Heat 1 lørdag gik ikke helt efter planen. Jeg skulle starte som nummer tre, og da starten gik, faldt jeg ned på en syvendeplads, og i min iver på at generobre tredjepladsen, angreb jeg en curb for hårdt ind på langsiden, og spandt af. Her måtte jeg så tage til takke med en niendeplads.”


(Foto: Henrik Nielsen)

God fornemmelse
Søndagens løb gik heldigvis meget bedre for den unge racerkører, der samlet er nummer fire i DM-stillingen med 25 point og 12 point om til den førende Kim Mortensen. Det giver selvsikkerhed forud for næste afdeling af det danske Formel Ford mesterskab.

”Jeg fik min første tur på podiet, i den tid jeg har kørt Formel Ford. Til næste afdeling forventer jeg, at jeg stadig kan kæmpe med om pokalerne. Jeg forventer at teamet og jeg kan finde lidt mere fart i bilen, så vi kan tage en sejr,” siger Søren Zylauv, der sidste år brækkede ryggen tre steder under et uheld på Ring Djursland. En skade, som han er kommet sig helt over i dag.

Næste afdeling af Formel Ford mesterskabet køres på i Sverige på Sturup Raceway den 28. maj.


Læs mere om:
  • Søren Zylauv
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her