Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms kører igen

SuperSport
600 VM Series 

10/05/07 

Styrt i de to sidste VM-afdelinger, hjernerystelse og seks skruer gennem kravebenet. Men der skal mere til at holde den danske road racing kører Robbin Harms væk fra motorcyklen. I den kommende weekend sadler han op igen for at deltage i 6. afdeling af Supersport VM på den lynhurtige Monza bane i Italien.
 

”Jeg har lægernes ord for, at jeg godt kan køre,” fortæller Robbin Harms. ”Men det store spørgsmål er, hvordan kroppen reagerer. Det ved jeg først efter den første træning om fredagen. Men jeg føler, at det er OK, så det går nok.”

Monza banen var stedet, hvor Robbin i fjor skrev motorsportshistorie. Han var den første dansker, der kom på podiet i et road racing VM løb – endda på 2.pladsen. Den placering gentog han på Donington i England for en måned siden og selvsagt håber han på et godt resultat også denne gang.


Robbin Harms er i sadlen igen, når sjette afdeling af Supersport VM finder sted i weekenden.
(Foto: Vivi Siiger)

”Det betyder intet for mig, at det var på Monza, jeg scorede mit første topresultat,” siger den 25-årige københavner, der i Supersport VM bl.a. supporteres af MC-Hjørnet. ”Men det betyder noget, at jeg trives på banen. Jeg synes rigtig godt om banen, den er meget hurtig og det har jeg det godt med. Mange hurtige sving og et rigtig højt tempo.”

”Problemet kan være min nakke,” fortsætter Harms. ”For ved styrtet i Valencia beskadigede jeg et par diskos’er mellem nakkehvirvlerne og belastningen er meget stor, fordi jeg bukker hovedet bagover ned af de lange langsider. Også ved de kraftige opbremsninger vil sikkert kunne mærke noget.”

”Naturligvis får jeg smertestillende midler, men min tilstand bekymrer mig nu ikke særlig meget. Jeg glæder mig til at komme op på cyklen igen og så gør jeg, som jeg plejer. Går det, som jeg forventer, er der ingen grund til at nedsætte mine mål: Jeg går efter en placering i top-3.”

Til trods for, at Robbin Harms ikke deltog i de sidste to løb, har han blot mistet to placeringer i VM og der er kun 4 points mellem Harms og japaneren Katsuaki Fujiwara på 3.pladsen.

Sjette VM-afdeling vises ”live” på Eurosport søndag d. 13. maj og er programsat til klokken 13:00.

Stillingen i VM forud for søndagens løb:

1. Kenan Sofuoglu (TUR), 120 pts.
2. Fabien Foret (FRA), 67 pts.
3. Katsuaki Fujiwara (JAP), 43 pts.
4. Andrew Pitt (AUS), 40 pts.
5. Robbin Hams (DEN), 39 pts.
6. Gianluca Nanelli (ITA), 30 pts.

Scandinavian Racing Press i samarbejde med MC-Hjørnet
Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Monza
  •