Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

SSC Heat 2 – Åbningsløbet, Jyllands-Ringen

Special Saloon 
08/05/07 

Efter et spændende første heat lørdag eftermiddag var der søndag lagt op til endnu et fantastisk løb med spændende biler i Special Saloon Car.
 

Skyerne havde trukket sig ind over banen, og temperaturen var faldet en del sidst på eftermiddagen hvor andet heat skulle afholdes. Regndråberne holdt sig dog tilbage, så de vilde maskiner endnu engang havde mulighed for at folde sig ud, uden risiko for at skulle skøjte rundt på en regnvåd bane.


Andreas Kjærgaard kørte den brede stil i sin Porsche 948 V8, og sluttede 9’er.
(Foto: Spider-Web.dk)

Alligevel havde temperaturen en indvirkning, da det var godt 24 timer siden bilerne sidst havde været på banen, og der i mellem tiden ikke havde været opvarmning eller lignende så man kunne få justeret lidt på bilerne forud for løbet.

Dette var et problem for Lars Schönemann, og det kunne ses da starten gik. Han trak ikke fra som i første heat, og Jørgen Hansen havde en god chance for at hænge på i sin BMW M3 GTR. Lige i hælene på dem var en sulten Michael Klostermann. Som Michael sagde, ”Det kan godt være vi ikke er i samme klasse, så jeg kunne jo nøjes med bare at køre den hjem, men når man er derude kan man ikke lade være”. Han ville op og lege med bilerne foran, og det lykkedes ham også at indhente og passere Jørgen Hansen.

Der var også hård kamp om den samlede 4. plads. Claus Klostermann havde en hård kamp for at holde Martin Marrill og Niels Ole Andersen bag sig. Der blev gået til stålet, og de lå meget tæt hele løbet. På det sidste omgange lykkedes det dog Martin Marrill at lave et dyk indenom i første sving, og Niels Ole Andersen smuttede med.


Gunnar Larsen og hans Sierra Cosworth havde en lang kamp mod Niels Chr. Christiansen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Det var et spændende løb hele vejen ned gennem feltet med tætte kampe om placeringerne. Endnu engang gik det godt for debutanten Christian Vejby i hans ex-DTC racer, og afsluttede heat’et på en fornuftig placering som nummer 6 i hans klasse. Henrik Ølsgård havde også fået liv i sin Volvo 850 Turbo efter at måtte udgå i den første træning. Der var god lyd i Volvo’en ned af langsiden hvor alle de vilde svenske hestekræfter kunne slippes løs, men Henrik kom i problemer efter publikumslangsiden hvor han var en tur i sandet, men bilen holdt hele vejen hjem.


Igen dominerede Lars Schönemann feltet på trods af dårligt vejgreb.
(Foto: Spider-Web.dk)

Efter løbet kunne Lars Schönemann fortælle at hans opsætning af hans Porsche 993 GT2 ikke var optimal, da han ikke rigtigt synes der var bid ude på banen. Dette kunne også ses på hans omgangstider, da han i første heat satte en fantom tid på 1.06.893, men i andet heat kun formåede at sætte en tid på 1.13.943. Lars har arbejdet meget med bilen for at få den ned i klasse 2, så han ikke skulle køre alene, og kommenterer, ”Jeg ser frem til at Jesper Vestergaards Alfa og Finn Nielsens DTM Mercedes bliver klar”.

Special Saloon Car
Spider-Web.dk
Jacob SpringLæs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her