Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Kim Lund gjorde rent bord

Advan Cup 
06/05/07 
Yokohama

Sidste års danmarksmester beviste i denne weekend at han ikke er mester for ingenting. Debutanterne Louise Laursen og Lars Nielsen havde derimod en blandet weekend.
 

I lørdagens træning nåede Lars ikke ret langt - for enden af publikumslangsiden forsvandt bremsetrykket, og der var ikke andet at gøre end at trille ud i sandet. "Vi har haft problemer med bremserne i lang tid" forklarer Lars. "Vi troede at vi havde løst det, men det var desværre ikke tilfældet".


Lars Højris Nielsen havde en lang og intens kamp med Anders Nielsen. Desværre blev dækkene for varme, så tempoet måtte sættes ned.
(Foto: Spider-Web.dk)

I kvalifikationen tog det ikke mange omgange før man kunne se at holdets intensive forberedelser har betalt sig. Kim satte tiden 1.20.609 - 0.596 sekund foran Rene Hoff. "Der var en Special-Saloon bil der havde smidt olie på banen, så jeg kunne desværre ikke gentage min 1.19-tid fra i går" kunne en afslappet Kim Lund fortælle efter kvalifikationen. Længere nede i feltet placerede Lars og Louise sig hhv. som nummer 25 og 28.

Få omgange efter starten på første heat gik lørdag eftermiddag, var det tydeligt for enhver, at Kims 307'er ikke er blevet dårligere af den nye undervogn. Dog skal undervognen ikke have hele æren - for ingen kan vinde et løb så suverænt uden evner! "Nej, undervognen har da helt sikkert hjulpet, men jeg har haft mulighed for at lære en masse om linierne igennem svingene i foråret - og der er ingen tvivl om at det er den viden der har gjort et udslag i resultaterne" argumenterede Kim Lund efter første heat.

Louise var derimod ret negativt stemt overfor den modstander der kørte hende af banen ved indgangen til hesteskoen. "Vi havde ligget og kæmpet i et stykke tid - og pludselig "glemte" han at bremse, så han bragede lige ind i siden på mig!" Efter den tur måtte Louise parkere bilen i græsset, ikke lige den debut, hun havde drømt om. "Jeg havde da håbet på i det mindste at gennemføre, men det mente han så ikke at jeg skulle. Det er simpelthen så irriterende!" lød det lørdag aften da holdet reflekterede over dagens oplevelser.


Sådan endte Louise B. Laursens motorsportsdebut lørdag eftermiddag.
(Foto: Spider-Web.dk)

Lars Nielsen kom ikke til start i 1. heat, da motoren i hans Peugeot 206 fik en defekt og måtte skiftes. Det tog hele natten, men kl. 11.45 søndag formiddag startede bilen igen.

Søndag blev andet heat kørt - og på grund af sin sejr i første heat, startede Kim denne gang nogle pladser nede i feltet. Det generede ham dog ikke, og få omgange efter starten lå han igen i spidsen af feltet.


Kim Lund fejede al modstand af banen – et bevis for at det ikke var tilfældigt at han blev mester i 2006.
(Foto: Spider-Web.dk)

Man kan godt sige at Kim pressede sit materiel til det yderste - for få meter efter det ternede flag, måtte gearkassen give op. "Når man er ved at vinde et racerløb, hører man en masse lyde. Bolte der falder af, ting der knækker osv. Men denne gang var der altså noget galt på sidste omgang!" husker Kim Lund, der tillod sig at køre den sidste omgang meget forsigtigt - dog uden at give slip på førstepladsen.

Lars Nielsen havde en rigtig god kamp med Anders Nielsen, ligeledes i Peugeot 206. "Det var sådan en fed fight, vi havde! Desværre fik jeg bare kørt mine dæk varme, så det endte med at han vandt duellen" sukker Lars. Louise havde et fornuftigt løb, men en testdag på Jyllands-Ringen står øverst på ønskesedlen inden næste løb. "Det var min første løbsweekend, og jeg ville ikke køre over grænsen. Det gjorde jeg absolut heller ikke - for jeg synes ikke at jeg har føling med banen endnu. Så jeg håber at få lejlighed til at teste heroppe igen inden næste løb, og så ser vi om ikke jeg kan gøre det bedre!" smiler feltets kønneste kører.

Team Womans World Lund Racing / Spider-Web.dk


Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Louise Bjert Laursen
 • Jyllandsringen
 • 06/05/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her