Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

HP Racing: Farten er der!

Advan Cup 
08/05/07 

- Positive takter på Jyllandsringen
Trods visse startvanskeligheder, var oplevelsen af de nye HP Racing Suzuki Swift racere en positiv oplevelse. Debut weekenden på Jyllandsringen lover godt for 2007 sæsonen, nu skal der bare testes for at finde de sidste tiendedele!
 


Nick Reimersø og Dan Birkelev
(Foto: Motorsporten.dk)

Den første træning forud for åbningsløbet på FDM Jyllandsringen betød, at teamets to kørere, Nick Reimersø og Dan Birkelev, kan matche hinanden. Dan kørte en tid på 1.21.433 efter 12 omgange hvilket betød en 13. plads i den frie træning, mens Nick lå lige i hælene på en 14. plads med en tid på 1.21.643, ud af 31 kørere. Den hurtigste bil i lørdagens første træning var den regerende Advan Cup mester, Kim Lund.

En senere teknisk udelukkelse af en kører betyder, at begge HP Racing kørere rykkede en plads frem på gridden i det officielle resultat. Nick Reimersø imponerer alt og alle i sin første kvalifikation i Suzuki Swift raceren, og kører en flot 9. hurtigste tid hjem. Helt nøjagtigt en tid på 1.21,883 efter 13. omgange, hvilket udover den flotte startplacering til det første heat, også er den hurtigste tid som blev kørt i kvalifikationen af en Swift racer.


Nick Reimersø
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamets anden kører, Dan Birkelev, skulle lige banke rusten af efter et år uden en aktiv tilværelse på de danske racerbaner. Men en respektabel 17. plads ud af i alt 30 racere blev det til, med en tid på 1.22,591 efter 13 omgange. Så med kvalifikationen overstået, kunne teamet se frem til 2007 sæsonens første løb i et Advan Cup felt, som ikke er set stærkere. Pole position blev igen indtaget af Kim Lund, men især Nick Reimersøs flotte kvalifikationstid rejste en del øjenbryn, både i teamet og i resten af paddocken.

Weekendens første heat blev lige så spændende som ventet; slutfacit efter en del overhalinger og tæt kamp på banen var at Nick meget flot holdt sin 9. plads fra kvalifikationen, mens Dan kunne indkassere en 14. plads, oven på meget tæt kørsel i det spændende første heat.


Dan Birkelev
(Foto: Motorsporten.dk)

Op til søndagens andet heat, måtte teamet kæmpe med tekniske problemer, men HP Racings store løbserfaring fra OK Saxo Cup betød at man fandt en løsning. Begge kørere var opsat på at gøre en god figur. Nick Reimersø kunne starte søndagens andet heat fra en 9. plads, efter det reviderede resultat ovenpå lørdagens første heat, mens Dan Birkelev kunne glæde sig over at være rykket frem til en 17. plads på gridden.

Efter weekendens andet tætte løb på Jyllandsringen på 10 omgange, måtte Dan Birkelev indkassere en 16. plads, mens Nick Reimersø sluttede det actionmættede andet heat på en 18. plads. Trods dette resultat er der meget stor optimisme i teamet, og man ved nu hvilke tiltag der skal udføres for at bringe de to HP Racing biler frem på gridden. Begge løb blev i øvrigt vundet af en suverænt kørende Kim Lund, regerende Advan Cup mester.


Nick Reimersø
(Foto: Motorsporten.dk)

”Jeg fik en god start,” fortæller Nick Reimersø. ”Men efter det første sving er der en der udbremser mig, og jeg lukker ham selvfølgelig forbi. Men derefter er der en anden kører, der også prøver at komme forbi. Jeg ville af hensyn til bilen også lukke ham forbi da han var hurtigere, men da jeg lukker ham forbi fortsætter han bare, og kører ind i mig. Så jeg skulle have en ny dør og et nyt dørpanel sat i. Så i betragtning af at jeg blev kørt af to gange, så synes jeg at resultatet er i orden.”

”Farten er der!, ” smiler Dan Birkelev. ”Det har været en fin weekend! Jeg er godt tilfreds, det har været en spændende oplevelse. Til tidtagningen blev jeg blokeret af en anden kører, så jeg fik ødelagt mine frie runder. Men heldigvis fik vi en god snak bagefter, så det var godt nok. Jeg starter 18'er, og slutter 14'er i det første løb, så det må være godkendt."

"Det var svært at finde de rette huller, både i kvalifikationen og i løbet. Men det er med positivt humør at vi kigger tilbage på de første løb. Speeden er der, det er meget positivt. Andet heat valgte vi at betragte som en test, men jeg vil gerne slå fast at der er et kæmpe potentiale i bilen. Vi tager det som en udfordring!”


Nick Reimersø
(Foto: Motorsporten.dk)

HP Racing teamchef Henrik Poulsen var heller ikke sen til at slå fast, at Suzuki Swift raceren er noget der virker: ”Bilen har et kæmpe potentiale, nu skal vi teste et par dage på Sturup Raceway, inden det næste Advan Cup løb på banen om 14 dage."

"Vi havde et kanon setup til løbet på Jyllandsringen, og hvordan Nick fik kvalificeret en niendeplads hjem, det fatter jeg slet ikke. Der er fart i bilerne, og de er helt bestemt konkurrencedygtige. Det tegner godt både til næste løb, og for resten af sæsonen. Vi har taget det som en udfordring, og nu vil vi være endnu hurtigere!”

Næste løb for HP Racings to kørere, Nick Reimersø og Dan Birkelev, bliver Advan Cup løbsweekenden den 26. og 27. maj.

HP Racing


Læs mere om:
  • Dan Birkelev
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  • Jyllandsringen
  • 06/05/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •